Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü aralarında Elazığ’ında bulunduğu 5 il için yaptığı yağış uyarısının Çarşamba gününe kadar devam edeceğini söyledi.

Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi'nden yapılan açıklamada;

" Bölgemizde havanın çok bulutlu, yer yer kuvvetli olmak üzere aralıklı yağmur, yüksek kesimlere karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin edilmektedir. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 1 ila 3 derece üzerinde seyretmesi beklenirken, rüzgârların doğulu yönlerden hafif, yer yer orta kuvvette ve hamleli esmesi tahmin edilmektedir" denildi.

Öte yandan yağışların Çarşamba gününe kadar bölge genelinde devam edeceği kaydedildi.

Peki önümüzdeki günlerde Elazığ’da nasıl bir hava hâkim olacak ?

15 Aralık Salı günü yağmurlu bir havanın hâkim olacağı Elazığ’da en yüksek sıcaklığın 7 derece en düşük sıcaklığın ise 5 derece olması tahmin ediliyor.

16 Aralık Çarşamba günü Elazığ bulutlu bir havanın etkisi altına girecek ve en yüksek sıcaklık 9 derece, en düşük sıcaklık ise 5 derece olacak.

17 Aralık Perşembe günü çok bulutlu bir havanın hakim olacağı Elazığ’da termometreler en yüksek 8 dereceyi en düşük 2 dereceyi gösterecek.

18 Aralık Cuma günü sıcaklık 0 dereceye kadar düşecek. En yüksek sıcaklığın ise 7 derece olması tahmin ediliyor.

19 Aralık Cumartesi en yüksek sıcaklığı 6 derece, en düşük sıcaklığın ise -1 derece olacağı Elazığ’da hava parçalı bulutlu olacak.