Elazığ'da Çocuklar 23 Nisan Coşkusunu Evlerinde Yaşadı

Elazığ'da, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri nedeniyle evlerinde olan çocuklar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutladı.

Elazığ'da Çocuklar 23 Nisan Coşkusunu Evlerinde Yaşadı

Kentte ilk ve ortaokul düzeyindeki çocuklar yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında okullara ara verilmesi ve dışarı çıkmaları yasaklandığı için okullarında gerçekleştiremedikleri 23 Nisan kutlamalarını evlerinde coşku ve neşe içinde kutladı.

Aileleriyle birlikte günler öncesinden hazırlıklara başlayan çocuklar, evlerinin balkon ve pencerelerini, odalarını balonlar ve Türk bayrakları, çizdikleri resimler ve Atatürk posterleri ile süsledi.

Gönül İhsan Tangülü İlkokulu öğrencileri de evlerinin balkonlarında gerçekleştirdikleri etkinlikler kapsamında ellerindeki Türk bayrakları ve uçan balonlar ile şiirler okuyarak, "Yaşasın

Türkiye, yaşasın 23 Nisan", "Evde kal Türkiye evde kal Elazığ" şeklinde söyledikleri sloganlarla gökyüzüne balon bıraktı.

Veliler çocuklarının bu anlamlı gününü cep telefonu ile kaydederek sosyal medya hesaplarından paylaştı. Okul öğrencilerinden Yağmur Ceren İrehan'ın saz ve piano ile seslendirdiği 23 Nisan şiiri ve İstiklal Marşı paylaşımı büyük ilgi gördü.

Okul öğrencilerinden, Belinay Şen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 23 Nisan'ın Atatürk'ün bütün çocuklara armağan ettiği en güzel bayram olduğunu belirtti. Bu yılki bayramı koronavirüs salgınından dolayı evlerinde kutlamak zorunda kaldıklarını ifade eden Şen, şunları söyledi:

"Ulu önder Atatürkümüz 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını biz dünya çocuklarına armağan etti. Evde olsak da bize armağan edilen bu bayramı temsil etmek için evlerimizde coşkuyla kutluyoruz. Yaşasın Türkiyem, yaşasın 23 Nisan."

Öğrencilerden Muhammet Sait Çolak ise Atatürk'ün silah arkadaşlarıyla birlikte yurdu düşmanlardan kurtararak 23 Nisan bayramını çocuklara armağan ettiği için kendisine minnettar olduklarını dile getirdi.

Salgından dolayı okulların tatil olması ve evden çıkamadıkları için bayramı evlerinde de olsa neşe içinde kutladıklarını aktaran Çolak, "Bugün evler şenlik oldu, bugün gazi meclisimizin Türkiye Büyük Millet Meclisimizin açılışının 100. yıl dönümü. Bugün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı. Bu 23 nisanda evdeyiz ama yine çok mutluyuz ve gururluyuz. Salgın bittiğinde tüm çocuklar okullarda, park ve bahçelerde, sokaklarda yan yana kol kola olacağız. Nice 23 Nisan'lara, evde kal Elazığ, evde kal Türkiyem." dedi.

Yağmur Nisa Kılıç'da, bugünün en mutlu oldukları gün olduğunu aktararak, "Türkiye'nin çocuklar evden çıkmasa bile bayramı coşkuyla kutlayabilir. Devletimizin kurallarına uyuyoruz evden çıkmıyoruz, bayramımızı neşe içinde kutluyoruz." diye konuştu

i

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137