Elazığ'da Depremzedelere Ödenen Kira Yardımı 20 Milyon Lirayı Aştı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Elazığ'da depremden etkilenen 4 bin 914 kişiye 20 milyon 101 bin lira kira yardımında bulundu.

Elazığ'da Depremzedelere Ödenen Kira Yardımı 20 Milyon Lirayı Aştı

Merkez üssü Elazığ'ın Sivrice ilçesi olan 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından vatandaşların mağduriyet yaşamaması için kira yardımında bulunan bakanlık, depremzedeler için yaptırdığı konutların çalışmalarını sürdürüyor.

Bakanlık depremde en çok etkilenen 4 mahallede evleri yıkılan ailelere kira yardımında bulunuyor.,

Abdullah Paşa Mahallesi'nde bin 604 kişiye 7 milyon 349 bin 360 lira, Mustafa Paşa Mahallesi'nde bin 842 kişiye 8 milyon 941 lira, Rüstem Paşa Mahallesi'nde bin 139 kişiye 3 milyon 439 bin 367 lira ve Sürsürü Mahallesi'nde de 329 kişiye 1 milyon 311 bin 432 lira olmak üzere 4 bin 914 kişiye 20 milyon 101 bin 100 lira kira yardımı yapıldı.

ALTYAPIYA 560 MİLYON LİRA KREDİ DESTEĞİ

Bunun yanı sıra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, bin 53 kilometre içme suyu, 682 kilometre kanalizasyon, 17 kilometre de yağmursuyu hattı olmak üzere bin 752 kilometrelik altyapı çalışması için belediyelere 560 milyon lira kredi desteği sağladı.

Bakırcılar Çarşısı, Hüseynik Mahallesi ve Karakoçan Merkez için sokak sağlıklaştırma çalışmalarında kullanılmak üzere de 3 milyon 750 bin lira ödenek tahsis edildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, bir süre önce gerçekleştirdiği Elazığ'daki temasları sırasında yaptığı açıklamada, depremzedeler için yaklaşık 19 bin 300 bağımsız bölümden oluşan konut çalışmasını başlattıklarını belirterek, bunların bir yıl içerisinde etaplar halinde hak sahiplerine teslim edileceğini kaydetmişti.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Yorum23
Yorum23 - 4 yıl Önce

Çalışmayan yattığı yerde para kazanan milletvekillerimiz var sürekli aynı adamlar dönüp dönüp vekil oluyorlar sanki memlekette başka adam yok çalışıp elâzığa bir faydaları olsa neyse

nuri
nuri @Yorum23 - 4 yıl Önce

Vekillerden neden şikayet edilirki anlamadım. Eskiden Cumhurbaşkanı için veriyorum der seçerlerdi. Vekil ve Cumhurbaşkanlığı seççimleri ayrıldı. Aynı vekil 3. kez diğer ikisi ikinci kez üç kez seçileninde oğlu bu kez seçildi. Bu neyin şikayetidir. Bu vekiller ilkkezmi seçildiler ki hayal kırıklığı oluşsun ,

Karşıyaka Gençlik
Karşıyaka Gençlik - 4 yıl Önce

Devlet ne kadar yardım ederse etsin bizim insanoğlu memnun kalmaz. Şu ana kadar gelmiş geçmiş en başarılı hükümet baştaki hükümettir. Bir mhpli olarak devletimizin herzaman yanındayız. Depremde devlet bütün imkanlarını seferber etti, sadece elazığ AKP milletvekilleri çok pasif kaldılar gürsel Erol hepsine bedel tek başına elazığın sorunlarını dile getiren gündem oluşturan tek vekilimiz...

Erdinç
Erdinç @Karşıyaka Gençlik - 4 yıl Önce

Karşıyakalı birader karmakarışık bir hayatın var sanırım.

Yavuz
Yavuz @Karşıyaka Gençlik - 4 yıl Önce

Karsiyaka genclik yaptigin yorun celiskiler ve tutarsizliklarla dolu. En iyi hukumettir deyip akpli vekilleri elestirmek , mhpliyim deyip chpli vekili desteklemek.. acayip bir sey.. benim disimda tunç beyin de dikkatini cekmis esrpiri yapmis. Saldirmaktan baska zekice yorumlar yapamiyor musunuz?

Tunç
Tunç @Karşıyaka Gençlik - 4 yıl Önce

A Haber izleyip gününü gün eden çılgın Karşıyakalı MHP'li :-)

Gakko
Gakko @Karşıyaka Gençlik - 4 yıl Önce

Tamam Allah devletimize zeval vermesin ama Abdullahpasada yikilan evimiz icin halen kira yardimi alamadik. Sadece biz degil daha yuzlerce kisi daha alamadi.

Orcik ₺23
Orcik ₺23 - 4 yıl Önce

Karşıyaka Gençliğe katılıyorum

Ülkücü Sevdam
Ülkücü Sevdam - 4 yıl Önce

Tunç denen arkadaş senin yerin mekanın neresi ne haddine düştü MHP ye laf söylemek kimsin sen

remzi23
remzi23 @Ülkücü Sevdam - 4 yıl Önce

Adam mhplilere laf söylememiş karşıyaka gençlik rumuzlu kişiyi tiye almış sadece.okuduğunuzu da anlamıyorsunuz sanırım.ne bu saldırgan tavırlar ?

Deprem
Deprem - 4 yıl Önce

Az hasarlılara 1250 tl verileçek ti hala ödeme yapılmadı afat daha neyi bekliyor ödeme için insanlar zaten mağdur YETKİLİLERE duyurulur ödemeler başlasın artık

Tunç
Tunç - 4 yıl Önce

Mhplilere laf söylediğim için affedin çok salağım ben özür dilerim....

Alper
Alper - 4 yıl Önce

Milletin evi yıkılmış ortada kalmış ,şehidi var veya sığıntı durumundayken,birileri az hasarlı kat için 1250₺.para peşinde adamda biraz utanma,ar olur.Ama neredeeee.

Avni
Avni - 4 yıl Önce

Kira yardimini evimiz yikildigi halde akamadik.


SIRADAKİ HABER

banner137