Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş, halihazırda arz sıkıntılarının olduğu enerjiden metallere ve tarım emtialarına kadar bir çok önemli emtia da arza ilişkin bu endişelerin daha da artmasına neden oldu.

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısının buğday ticaretini durma noktasına getirmesiyle buğday fiyatları Chicago Ticaret Borsasında haftalık bazda yüzde 40,6 artarak 12,09 dolara çıktı ve 14 yılın zirvesine ulaştı.

Buğday fiyatlarındaki yükseliş kamuyounda ekmeğe zam gelecek mi endişesini oluşturdu.

Kamuoyunda ekmeğe zam olup olmayacağı endişesi yaşanırken, vatandaşların gözü kulağı Fırıncılar Odası’na çevrildi.

FIRINCILAR ODASI BAŞKANI AÇIKLAMA YAPTI

Elazığ Fırıncılar Odası Başkanı İlhan Yıldız, konuyla ilgili Kanal Fırat’a açıklama yaptı. Oda Başkanı Yıldız, geçtiğimiz hafta Toprak Mahsulleri Ofisi’nden buğday tedariği noktasında bir aksama yaşandığını belirterek “Bu aksama Cuma günü giderildi. Ukrayna Rusya savaşı nedeniyle ekmeğe zam yapılacağı noktasında kamuoyunda bir algı var” dedi.

“UNA ZAM GELMEZSE, EKMEĞE ZAM YAPMAYACAĞIZ”

Oda Başkanı Yıldız, şuanda Elazığ için ekmeğe zam kararının gündemde olmadığının altını çizerek, “Eğer un fiyatları bu şekilde devam ederse ekmeğe zam yapmak şuan gündemimizde yok. Ancak un fiyatlarına bir zam gelirse ekmeğe de zam yapma konusunu gündeme almış oluruz. Şuanlık Elazığ’da ekmeğe zam yapılmayacak” ifadelerini kullandı.