Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Sivil Düşün Programı kapsamında desteklenen “Engelli Çocuklarımıza Engelsiz Eğitim” projesinin bilgilendirme toplantısı yapıldı.

GÜRTÜRK: OKULLARIMIZA GETİREMEDİĞİMİZ ÖĞRENCİLERİMİZE EVDE EĞİTİM VERİYORUZ

İl Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk, “ Biz Milli Eğitim Müdürlüğü olarak burada Avrupa Birliği projelerinden Engelli öğrencilerimize Engelsiz Eğitim projesi kapsamın da Hollanda ver Belçika da bir dizi temaslarda bulunduk. Orada ki Özel Eğitim okullarını gezdik. Burada yapılan çalışmaları yerinde gördük. Gerçekten de bazı alanlarda biz çok çok öndeyiz. Orada evde eğitim yok. Tüm öğrenciler okullara taşınıyor. Tabi Hollanda, Belçika bizim büyük illerimiz kadar bile değil. Onun için hem saha küçük olduğu için taşıma rahat hem de nüfus az olduğu için Eğitim daha rahat oluyor. Biz taşıma konusunda sıkıntılar olduğu için ulaşamadığımız, okullarımıza getiremediğimiz öğrencilerimize evde eğitim veriyoruz” dedi.

EVCİMANTOPAL: YAŞITLARIYLA BİR ARADA EĞİTİM ALMALARINI SAĞLAMAK

Sınıf Öğretmeni Şükran Evcimantopal ise, “Engelli Çocuklarımıza Engelsiz Eğitim projesi. Projemizin amacı; Özel Eğitimden yararlanan öğrencilerimizin mümkün olduğu kadar yaşıtlarıyla bir arada eğitim Almalarını sağlamak. Bu konuya engel teşkil eden konuları tespit ederek, önleyici tedbirler alınmasına yönelik veri hazırlamak. AB üyesi ülkelerinin engellilere yönelik iyi uygulamaları ülkemiz için sunmak. Okullarda şu dikkatimizi çekti. Neredeyse bire bir eğitim var. Bireysel eğitim var. Çocuklarla birebir ilgileniliyor. Ve çok fazla uzmanla birlikte çalışılıyor” diye konuştu.

Karnesini İl Milli eğitim müdürü Feyzi Gürtürk’ün elinden alan öğrenci Cemre Bayram’da, yaşadığı zorluklara değindi.

Program müzik dinletisi ile son buldu.