Var olduğu tarihten bugüne kadar hiçbir düşman işgaline uğramayan; önce Harput’ta daha sonra ovaya inerek, Mamurat-ül Aziz ve günümüzde Elazığ ismini alan kent, yer altı ve yer üstü kaynakları ile bölgenin en önemli şehirlerinden biri….

 

ELAZIĞ 45 VALİYİ AĞIRLADI

Merkezi yönetime bağlı taşra teşkilatına devletçi ve milletçi geleneği nedeniyle devamlı sahip çıkarak, saygısını hiçbir zaman yitirmeyen Elazığ, cumhuriyet tarihinden beri 45 Vali’yi ağırladı.

Türkiye’nin çok farklı kentlerinden Valilik göreviyle gelen bürokratlarına sahip çıkan Elazığ, bugüne kadar Valilerini de hemşerisi olarak nitelendirmiş.

 

10 VALİDEN 9’U TERFİ ALDI

Elazığ’da görev yapan valiler de vatandaşlarına devletin sıcak yüzünü her daim gösterirken; özellikle son 25 yılda görev yapan 10 validen biri merkeze çekilirken; 9’u Elazığ’dan terfi alarak ayrıldı.

 

CANSEVER EDİRNE’YE, BİLGİN SİVAS’A GİTTİ

1993-1996 yılları arasında Elazığ Valisi olarak görev yapan Mehmet Cansever, görev süresi sonrasında Edirne Valiliği’ne atandı.

Cansever’in ardından 1996-2000 yılları arasında Elazığ’da Vali olarak görev yapan Lütfullah Bilgin, Sivas Valisi olarak şehirden ayrıldı.

ELAZIĞ’DA EN KISA SÜRELİ VALİ TURAN GENÇ OLDU

Elazığ’da çok kısa da olsa görev yapan ve görevi sonrasında Emniyet Genel Müdürü olan Turan Genç, 17 gün valilik görevi ile Cumhuriyet tarihinde Elazığ’da en kısa vali olarak tarihe geçti.

AYDIN, ELAZIĞ’DAN KÜTAHYA’YA GİTTİ

17 Gün valilik yapan Turan Genç’in ardından Elazığ, vali olarak Osman Aydın’ı 2000 ile 2003 yılları arasında ağırladı. 2003 yılında Elazığ’da görevini tamamlayan Osman Aydın, Kütahya Valisi olurken; yerine Kadir Koçdemir geldi.

KOÇDEMİR, ELAZIĞ’DAN ESKİŞEHİR’E GİTTİ

2003-2006 yılları arasında Elazığ’da valilik görevini başarı ile yürüten Kadir Koçdemir, Eskişehir Vali Vekilliği görevine kadar Elazığ’da önemli çalışmalarda bulundu.

MUŞMAL, MERKEZE ÇEKİLDİ

2006-2010 yılları arasında Elazığ’da vali olarak görev yapan bir başka isim ise Muammer Muşmal oldu. Muşmal, okuma kampanyası başta olmak üzere, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünün devamı için Elazığlılar ile birlikte çalışma yaptı. Muşmal,görev süresinin dolmasıyla birlikte Merkeze çekilirken; yerine Muammer Erol’a bıraktı.

EROL, ELAZIĞ’DAN KONYA’YA ATANDI

2010-2013 yılları arasında Valilik göreviyle başta Elazığ Havalimanı olmak üzere merkezi yönetim hizmetlerinin Elazığ’da sürdürülebilmesi amacıyla bir çok çalışma yapan isimlerden biri de Muammer Erol, sonrasında Konya Valisi olarak şehirden ayrıldı.

KOÇAK, ELAZIĞ’DAN MARDİN’E GİTTİ

Tarihler 2013 yılını gösterdiğinde Elazığ, Ömer Faruk Koçak’ı valilik makamında ağırladı. Göreve başladığında birlikte yönetim ilkesi ile hizmet edeceğini ifade eden Ömer Faruk Koçak,2015 yılında görev süresinin ardından Mardin Valisi olarak atandı.

ZORLUOĞLU, ELAZIĞ’DAN VAN’A ATANDI

Cumhuriyet tarihi boyunca Elazığ’ın kırk dördüncü valisi olarak görev yapan isim Murat Zorluoğlu oldu. 2015-2017 yılları arasında görev yapan Zorluoğlu, Elazığ’ın ekonomik, sosyal ve turizm yönünden gelişmesi noktasında devlet hassasiyeti ve şeffaflığı ile çalışmalarını yürüttü. Toplumun her kesimi ile samimi diyalog halinde hizmet eden Murat Zorluoğlu’nun Elazığ görev süresinin dolması ile Van’a vali olarak gönderdi.

KALDIRIM, ELAZIĞ’DAN SAKARYA’YA GİDİYOR

2017-2020 yılları arasında Elazığ’da görev yapan ve şehrin tarihine 45’inci vali olarak geçen isim Çetin Oktay Kaldırım oldu. Geldiği günden bugüne kadar Elazığ’ın bölgesinde ve Türkiye’de marka şehir, olması için devletin tüm imkanlarını seferber eden Vali Kaldırım özellikle Elazığ Depremi ve pandemi sürecinde de şehirde birlik ve sükûneti sağladı.

Vali Çetin Oktay Kaldırım, son valiler kararnamesiyle Elazığ’dan Sakarya Valiliği’ne atandı.

ŞEHRİN 46. VALİSİ ERKAYA YIRIK OLACAK

Elazığ’ın 46. valisi ise Erkaya Yırık oldu. Vali Yırık’ın önümüzdeki günlerde göreve başlaması bekleniyor.