Elazığ'da Günde 6 Optikçinin Açılmasına Karar Verildi

17 günlük tam kapanma süresince opticiklerin de kapalı olması nedeniyle gelen talepler üzerine bakanlık nöbetçi optikçi uygulamasına geçti. Kapanma süresinde Elazığ’da da 6 optikçi vatandaşlara hizmet verecek.

Elazığ'da Günde 6 Optikçinin Açılmasına Karar Verildi

Tam kapanma sürecinde kapalı olan işletmeler arasında yer alan optikçilerle ilgili yeni bir karar verildi.

ELAZIĞ’DA GÜNDE 6 OPTİKÇİ AÇIK OLACAK

Elazığ’daki optikçililer ile Elazığ Valiliği arasında yapılan görüşme neticesinde günde 6 optikçinin nöbetçi optikçi olarak açılmasına karar verildi.

Kapanma sürecinde hergün Elazığ’da 6 optikçi vatandaşların hizmetinde olacak.

BAKANLIK: HER İLÇEDE BİR NÖBETÇİ

Öte yandan optikçilerin kapanma sürecindeki muafiyetleriyle ilgili İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklama şöyle;

Tam kapanma dönemi boyunca uygulanacak olan sokağa çıkma kısıtlamaları sırasında optisyenlik (gözlükçüler)müesseselerinin faaliyetlerine geçici olarak ara vermeleri gerekmektedir.

Öte yandan göz hekimleri tarafından düzenlenen reçetelerin geçerlilik süresinin 10 gün olması ve tam kapanma süresi içerisinde gözlükleri zarar gören vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması amacıyla Valilikler/Kaymakamlıklar tarafından her ilçede bir nöbetçi optisyenlik müessesenin açık olması sağlanacaktır.

Nöbetçi optisyenlik müessesesinin çalışanları; Valilik/Kaymakamlık nöbet listesiyle birlikte “çalışma izni görev belgesi” formunu manuel düzenlemek ve denetim faaliyetleri sırasında kolluk kuvvetlerine ibraz etmek ile ikametle işyeri arasındaki güzergâh ve zaman dilimi ile sınırlı olmak kaydıyla sokağa çıkma kısıtlamalarından muaf olacaklardır.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Artist
Artist - 3 yıl Önce

Optisyenler çok pahalı bir el atılsa bu işe bim optik şok optik açılsa mesela

SIRADAKİ HABER

banner137