Elazığ'da Hak Sahipliği Sonuçlarının Ayrıntıları Belli Oldu

Hak sahipliği sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte, hak sahibi olan afetzede sayısı ve hak sahipliği reddedilen vatandaşların sayısı da belli oldu. İşte Elazığ’da oluşan son tablo…

Elazığ'da Hak Sahipliği Sonuçlarının Ayrıntıları Belli Oldu

24 Ocak tarihinde meydana gelen depremde hasar alan yapılarla ilgili hak sahipliği başvuru süreci 13 Ağustos tarihinde tamamlanmıştı. Başvurular incelendi ve sonuçları kamuoyuyla açıklandı.

Hak sahipliği sonuçlarıyla ilgili elazigsonhaber.com toplam başvuru sayıları ve onların sonuçlarına ulaştı.

TOPLAM BAŞVURU SAYILARI VE SONUÇLARI

Elazığ’da Ağır ve Orta Hasarlı olmak üzere toplamda 31 bin 680 afetzedenin 24 bin 779’u hak sahipliği için talep ve taahhütname verdi. Çalışmalar sonucunda 16 bin 208’i hak sahibi olurken 6 bin 350’si ret edildi.

AĞIR HASARLI KONUTLARIN YÜZDE 75'İ HAK SAHİBİ OLDU

Elazığ’da hasar tespit işlemleri sonucunda ağır hasar raporu verilen 21 bin 601 afetzededen 20 bin 498’i talep ve taahhütname verdi. 13 bin 330’u hak sahi olurken 5 bin 9’una ise ret verildi. Dairesi ağır hasarlı olan ve talep ve taahhütname başvurusunda bulunanların yüzde 75'ine hak sahipliği verilirken yüzde 25'ine ret verilmiş oldu.

AHIRLARDAKİ DURUM

Elazığ’da 2 bin 471 ağır hasarlı ahır için 2 bin 47 talep ve taahhütname verildi. Bin 84 başvuru sahibi hak sahibi olurken 608 kişinin hak sahipliği ret edildi.

İŞYERLERİNDEKİ DURUM

Elazığ’da depremde ağır hasar alan 6 bin 597 işyerinden 2 bin 693’ü için talep ve taahhütname verildi. 654’ü hak sahibi olurken, 845’i ret edildi.

ORTA HASARLI KONUTLARIN DURUMU

Hasar tespit çalışmaları sonucunda Orta Hasarlı olan 10 bin 79 afetzededen 4 bin 281’i talep ve taahhütname verdi. 2 bin 878’i hak sahibi olurken, bin 341’i ret edildi.

Güncelleme Tarihi: 21 Eylül 2020, 12:26

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Cevat
Cevat - 4 yıl Önce

Utanmadan az hasarlı diye para istiyor, milletin 41 ferdi can vermiş,onlarca yaralı yıkilan evler,ağır hasarlı sonradan yikilanlar,insanlar kiralarda sürünüyor,bir kısmı kiralık daire de bulamadı, sığıntı durumunda iken,az hasarlı diye dairesi 1250 tl.istiyor.Iste fırsatçınin bir başka versiyonu.Utanmaz adam.Cami kapısında dilen bundan haysiyetlidir.

Afetzede
Afetzede - 4 yıl Önce

Değerlendirme yapanlar çok güzel değerlendirmiş ellerine sağlık , bizim bir ağır hasarlı evimiz var diğer evimiz de ilk tespitte orta hasarlı ikinci tespitte az hasarliya geçti. kanundada açıkça yazıyor ki o yerde kişinin ikinci bir evi varsa ve o ev hasarsız ise AFAD ev hakkı sahibi olamaz, o ki bizim ortadan az hasarliya geçmiş evimizi AFAD olarak hasarsız degerlendirecektiniz neden hasarsız ibaresi dusmediniz diye sormazlar mı adama çok merak ediyorum satsan satamiyorsun niyemi satmiyorum kendim ve çocuğumun oturmadigi yerde nasıl başka bir aileyi oturtayim ,içinde oturayım desen korkuyorsun. zaten sağolsun belediyemiz de yaralarımızı sardı imar planı çıkacak dedik deprem yaşadık yeni imar planında benim vatandasimin yeşil alanindan ziyade sağlam yapılar yapılması için belediyemiz ne gerekiyorsa yapar dedik zaten bizim kendi hakkimiz zamanında bu araziyi ve üzerindeki daireleri almışız, yaşadığımız alan, arazimizin hiç değilse 3 te 1 ne inşaat yapmamıza olanak tanır, imarimizi arttırır en azından mutaahhitlere gideriz onlar da hani diyiyorlar di ya dışarıdan mutahit girmesin esnafımız kalkinsin, vatandaşımızın memleketimizin yarasını saralım onları da kurtarır vatandaşına yaparlar dedik masAllahlari var kapılarını çalıyorsun geçen sene 1 lira istiyorlardi şimdi 5 lira istiyorlar kimi kime anlatalım ne yapalım anlayamadık ağır hasarlı evimiz yeni imar planında mutahiti kurtarmiyormus girmiyo orta hasarlı dan az hasarliya geçen evimizinde imarinda mevcut durumu korundu mutahit çok fahiş fiyat istiyor girmiyor çevre şehircilik de değerlendiriyor oturamazsin diyor ikincisinde boya badana yap otur diyor AFAD da senin evin önceden orta demişler sonra az demişler bende kanuna bakıyorum orda buna hasarsız denir sana ev yok diyor kimi kime anlatalım emeği geçen herkesin eline sağlık...

Az hasar
Az hasar - 4 yıl Önce

Hani az hasarlılara 1250 tl verileçek ti nerde hani verilen sözler yalan oldu 1250 tl yazık günah tır

Hc
Hc @Az hasar - 4 yıl Önce

Koyun can derdinde kasap et derdinde evin az hasarlı otur işte millet ev bulamıyo evi yıkılmış neyin ne olacağı belli değil sen oturmuş para bekle

Nihat Balamir
Nihat Balamir - 4 yıl Önce

her 3 hak sahipliği başvurusundan birisi red edilmiş, red oranı oldukça yüksek, umarım işi doğru düzgün yapmışlardır. Eğer kasıtlı hareket ederek mağduru katmerli mağdur eden varsa bunun hesabını devlet bu afad çalışanından sormalı,

Onur uğan
Onur uğan - 4 yıl Önce

Red olunca ne olacak yani

Yalannn
Yalannn - 4 yıl Önce

Nerede yüzde 24 en az yüzde 50 red verilmiş.
Evimiz ağır hasarlıydı yıktılar ortada ev yok red verilmiş. Kim red vermişse gelsin evi göstersin oturalım.

şerif özcan
şerif özcan - 4 yıl Önce

Herkes 20-30 senelik eski dayanıksız evlerini unuttu heralde.Şimdi depreme.dayanıklı son sistem daire yapmış adamlar halen daha menfaat düşünenler var.

gakgo
gakgo - 4 yıl Önce

değerlenir mi buralar?


SIRADAKİ HABER

banner137