Elazığ'da Heyecanla Bekleniyor

Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren hattı ilk ray serimi töreni gerçekleştirildi. Törende konuşan Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, Ankara-Sivas YHT hattının tamamlanmasıyla Sivas'tan yola çıkan birinin 5,5 saatte İstanbul'a gidebileceğini söyledi. Yüksek Hızlı Tren çalışması Elazığ’da da büyük bir heyecanla bekleniyor.

Elazığ'da Heyecanla Bekleniyor

İstanbul - Sivas arasındaki seyahat süresini 5,5 saate düşürecek yüksek hızlı tren projesinde üst yapı çalışmaları başladı. Proje, 2019 yılında hayata geçecek.

Yozgat'ta, Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren (YHT) projesinin ilk ray serimi, düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Proje kapsamında ilk ray serimi Yozgat'ın Yerköy ilçesinde gerçekleştirildi.

"ANKARA SİVAS'IN KAPI KOMŞUSU OLACAK"

Törende konuşan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, “Ankara'yı Yozgat'a, Yozgat'ın Sivas'ın kapı komşusu yapacak, arasındaki mesafeleri kaldıracak, zamanı hızlandıracak Yozgat Yerköy Yüksek Hızlı Tren üst yapı temel atma töreni hayırlı uğurlu olsun. Bu projenin bu aşamaya gelmesinde emeği geçenlere sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.

“5.5 SAATTE SİVASLI İSTANBUL'A GİDEBİLECEK”

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ise konuşmasında, projenin çok önemli olduğunu ifade ederek, “Bir yıl içerisinde bu projedeki bütün çalışmaları bitireceğiz. Önümüzdeki yıl bu zamanlar testlerine başlamış olduğumuz yüksek hızlı tren de bu süreçle birlikte yine inşallah 2.5-3 ay içerisinde testlerini bitirip 2019'da Kırıkkaleliyi, Yozgatlıyı, Yerköylüyü, Sivaslıyı yüksek hızlı trenle buluşturmuş olacağız. Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren hattında 29 milyon metre küp dolgu var. Bunun 25 milyon metre küpü tamamlandı. İnşallah Elmadağ, Kırıkkale, Yerköy, Yozgat, Sorgun, Akdağmadeni, Yıldızeli, Sivas, bunlar yüksek hızlı trene hizmet eden istasyonların olduğu yerler olacak. Seyahat süresi, Ankara'dan Yozgat'a bir saat, Yozgat'tan Sivas'a bir saat. Yani Sivas, Yozgat, Ankara iki saat. Ankara'dan İstanbul'a inşallah 2.5 saat. 5.5 saatte Sivaslı İstanbul'a gidebilecek” diye konuştu.

PROJENİN UZUNLUĞU 405 KİLOMETRE

Projenin uzunluğunun 405 kilometre olduğunu söyleyen Bakan Arslan, “Projenin bedeli 9 milyar. 405 kilometrelik hatta birçok tünel var. Biz bir tünelden 41 yılda çıkmışız. Bolu dağı tünelinde 19 yılda çıkmışız. Bu projede 49 tane tünel var. 66 kilometre tünel var. Türkiye 80 yılda Ak Parti iktidarlarına kadar toplam 50 kilometre tünel yapmış. 80 yılda 50 kilometre tünel, sadece bu projede 66 kilometre tünel ve 54 kilometresi bitmiş durumda” dedi.

ELAZIĞ’DA DA BEKLENİYOR

Elazığ’da da hızlı tren büyük bir heyecanla bekleniyor. Konuyla ilgili, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan Temmuz ayında katıldığı “Anadolu Soruyor” programında Kanal Fırat, Kanal E www.elazigsonhaber.com Genel Yayın Yönetmeni Zeki Akbıyık’ın hızlı trenle ilgili sorusunu cevaplandırarak, “Trabzon’dan, Erzincan’a bir hat çalışmamız var. Sivas’tan; Diyarbakır’a, Mardin’e inecek bir hat çalışması var. Yine aynı hattı Malatya, Elazığ üzerinden birbirine bağlayacak, entegre edecek hızlı tren çalışmamız var” demişti.

“ELAZIĞ – MALATYA HATTI 2019 YILINDA TAMAMLANMASI PLANLANIYOR”

Hızlı tren çalışmasıyla ilgili Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci de açıklama yapmıştı. Bakan Tüfenkci 2017 yılında yaptığı açıklamasında; “2018 yatırım programına teklif edilip inşallah Malatya'ya hızlı treni aldıracağız. Yine önemli projelerden birisi Elazığ-Malatya arasında da hızlı tren hattının olmasını istiyoruz. Çift hatlı bir hızlı tren projesinin ihalesi 6,5 milyon lira. 2019 yılı içerisinde tamamlanması planlanıyor. İnşallah bitirilir bitirilmez o da yatırım teklifi arasına alınacak” demişti.

“SİVAS-MALATYA PROJE ÇALIŞMALARINDA SON AŞAMAYA GELİNDİ”

Konuyla ilgili bir diğer açıklama ise AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık’tan gelmişti. 2017 Eylül ayında açıklama yapan Çalık, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından Malatya’da, Elazığ’da, Diyarbakır’da vatandaşlarımıza hızlı tren sözü verilmişti. Sivas-Malatya arasındaki hızlı tren proje çalışmaları son aşamaya gelmiş durumda. Malatya-Elazığ-Diyarbakır hızlı tren hattı projesi için ilk adım olarak Malatya-Elazığ Demiryolu alt yapı, üst yapı, elektromekanik etüt proje ve danışmanlık hizmet alımı TCDD Genel Müdürlüğü tarafından ihaleye çıkartılmıştır. Yaklaşık 121 kilometrelik demiryolu etüt ve proje için 12 Ekim 2017 tarihinde önyeterlilik teklifleri alınacaktır. Ardından ise Elazığ-Diyarbakır arasındaki hızlı tren demiryolu etüt proje için Ekim ayında ihale ilanına çıkılması hedeflenmektedir” ifadelerini kullanmıştı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Mystic
Mystic - 6 yıl Önce

Elazığ Malatya Kuş uçumu 87 KM, Karayoluyla 100 KM iken demir yolunu 121 km nasıl yapıyorlar? Hayırdır? yine baskile S'mi çizecekler?

SIRADAKİ HABER

banner137