Malatya’da 4.7 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi! Elazığ’da Da Hissedildi

Malatya’da 4.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Elazığ’da da hissedildi

Malatya’da 4.7 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi! Elazığ’da Da Hissedildi

Malatya'da şiddetli bir deprem meydana geldi. AFAD ve Kandilli'nin geçtiği son dakika bilgilerine göre Malatya'da 4.7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığı’nın merkez üssünü Malatya’nın Pütürge ilçesinin kırsal Söğütlü Mahallesi yakınları olarak saptadığı deprem, saat 11.27’de meydana geldi. Yerin 6.94 kilometre derinliğinde olan deprem, kent merkezi ve çevre ilçelerde de hissedildi. Kısa süreli paniğe neden olan depremde, ilk belirlemelere göre can ve mal kaybı yaşanmadı.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ise depremin merkez üssünü Battalgazi ilçesi Uluköy Mahallesi olarak açıkladı.

MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ın sözleri şöyle:

"Tahminim 10 saniye kadar sürdü deprem. Bize ulaşmış olumsuz bir durum yok. Bazı ahşap evlerde hasar var. Sık sık artçılar oluyordu ama şu an olan deprem bu artçılardan çok daha şiddetliydi. Benim kanaatim ve aldığım bilgilere göre bu kendi başına bir sarsıntı. Malatya ve Pütürge arası 70 kilometre. Can kaybı ve yıkım gibi bir durum söz konusu değil. Bize ulaşmış bir sorun henüz görünmüyor. Depremin merkez üssü Battalgazi ve Pütürge arasındaki Uluköy'dür."

Güncelleme Tarihi: 27 Kasım 2020, 11:57

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Ethem gülbay
Ethem gülbay - 3 yıl Önce

USGS ye göre büyük lüğü 4.8 ve 10 km derinlikte Elazığ a 74 km uzaklıkta. Bence bu Pütürge de olacak bir büyük depremin 7 civarında öncüsü. Elazığ a daha önceki depremin yarısı kadar hasar verir. Yetkililerin ellerini çabuk tutup yapılan konutları dağıtması ve orta hasarlı binalara bir çare bulması lazımdır

Anonim
Anonim - 3 yıl Önce

Her gün deprem korkusu... Üç tarafı depremle çevrili bir şehir...

Electricial Engeenery
Electricial Engeenery - 3 yıl Önce

United States,Geological survey,Yani Etem ustanın bahsettiği kurumun açılımı.Usta, nedense inşaatlarda ilgili pek görüş serdetmiyor,ama depreme çok meraklı olduğu görülüyor.Olursa olur korkmaya gerek yok,kurtuluşta yok.Eger birşeyler yapmak gerekirse 10 km.derin geniş sondaj yap,enerjiyi boşalt bitsin.Ne diyorsun?

Rüzgar
Rüzgar - 3 yıl Önce

Arkadaşın biri taa Amerika'dan takib ediyor,kapitalist ya.Turkiyedeki milli kuruluslarimiza güvenmiyor demekki.Hemsehrisi Şarlo nün etkisinde kalmış anlaşılan.

Kral 23
Kral 23 - 3 yıl Önce

Elazığ çaresiz acilen yenilenmesi lazım tüm herkese sesleniyorum bu şehir yok olmadan yapılsın orta hasarlı binalar yenilenmeli ardından 18.000 konut yapılıp teslim edilmesi lazım bu şehir Malatya çelikhan fayı Elazığa zarar verir

SIRADAKİ HABER

banner137