Elazığ’da bayram coşkusu kılınan bayram namazıyla birlikte başladı.

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, AK Parti Elazığ Milletvekilleri Metin Bulut, Zülfü Tolga Ağar ve Zülfü Demirbağ, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, AK Parti Elazığ İl Başkanı Ramazan Gürgöze, İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya da İzzetpaşa camisinde bayram namazını kıldı.

Bayram namazının ardından Vali Kaldırım, Milletvekilleri Bulut, Ağar, Demirbağ, Belediye Başkanı Şerifoğulları, İl Başkanı Gürgöze ve İl Müftüsü Sarıkaya Elazığlı vatandaşlarla bayramlaştılar.

Vatandaşlarla sohbet eden İl Protokolü Elazığlıların bayramlarını tebrik ettiler.

KALDIRIM: TÜM VATANDAŞLARIMIZIN BAYRAMLARINI TEBRİK EDİYORUM

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, “Tüm Elazığlı vatandaşlarımızın, tüm milletimizin bayramını tebrik ediyorum. Aynı zaman da huzurlu sorunsuz, sağlıklı bayramlar diliyorum. Huzurlu bir ramazan yaşadık, inşallah huzurlu da bir bayram idrak ederiz. Dün şehidimiz oldu Tunceli’de ailesine ve milletimize başsağlığı diliyorum. Allah rahmet eylesin. Bir de yaralımız var ona da Allah’tan şifa diliyorum. Tüm vatandaşlarımızın tekrar bayramlarını tebrik ediyorum” dedi.

BULUT: BÜTÜN ELAZIĞLI HEMŞERİLERİMİZİN BAYRAMINI TEBRİK EDİYORUM

AK Parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut, “Bütün Elazığlı hemşerilerimizin bayramını tebrik ediyoruz. Tabi buruk başladık bugün bir şehidimizi Elazığ’dan yolcu edeceğiz. Birde gazimiz var İnşallah onu da hastanede ziyaret edeceğiz. Ümit ediyoruz ki bu bayramımız milli birliğimize beraberliğimize ışık tutar küslüklerin önüne geçer aileler geçmişteki kırgınlıkların hepsini bir tarafa kor ve bayram tanında bir bayram yaşarız diye ümit ediyoruz. Son birkaç bayramdır canımız ve ciğerimiz yanıyor çünkü Ortadoğu kan ve gözyaşı içerisinde dua ettik bugün namazda da inşallah bu bayram son bulsun bu Ortadoğu da Müslüman coğrafyada dindaşlarımızın yaşamış olduğu bu acılar son bulsun diye dua ettik. Ramazan ayını inşallah fevkinde geçirmişizdir diye düşünüyorum. Rabbim bundan sonraki günlerimizi de yıllarımızı da bu tatla bizi buluştursun diye dua ediyorum. Ben bir kez daha bütün Elazığlı hemşerilerimizin bayramını tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

AĞAR: BURUK BİR BAYRAM SABAHI

AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Tolga Ağar, “tüm hemşerilerimizin bayramını kutluyorum. Bizim için buruk bir bayram sabahı. Dün geceki şehit haberinden sonra Allah kederli ailesine sabırlar ihsan eylesin. Bu manada da duyarlılık gösterip ramazan eğlencelerini iptal eden Elazığ Belediye Başkanımıza da teşekkür ediyorum. Bayrama geldik. Allah hayırlı uğurlu bir bayram nasip etsin. Buradan tatlı bir uyarı da yapmak istiyorum. Lütfen yollarda biraz dikkat edelim. Bildiğim kadarıyla iki günde çok ciddi sayıda kaybımız var. Önemli olan geçte olsa sağ salim sevdiklerimize ulaşmak lazım” ifadelerini kullandı.

DEMİRBAĞ: ALLAH BAYRAM TADINDA NİCE BAYRAMLAR NASİP ETSİN

AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, “Ben konuşmamın başında dün Tunceli’de şehit olan askerimize cenabı Allah’tan rahmet diliyorum bide yaralımız var cenabı Allah acil şifalar nasip etsin. İnşallah ailesine milletimize başsağlığı diliyorum. Allah sabırlar versin. Tabi hemşerilerimle birlikte milletçe ümmetçe bir Ramazan Bayramı’nı idrak ediyoruz yaşıyoruz. Ama tabi bu bayramı yaşarken bizler dünyanın çeşitli yerlerinde zulme maruz kalan çeşitli sıkıntılarla karşı karşıya kalan Müslüman kardeşlerimizin durumu da düşündürücü. Onlara dua etmemiz lazım. En azından imkanı olan kardeşlerimizin yardımcı olması lazım. Cenabı Allah inşallah ümmetçe diyelim milletçe ümmetçe bayram tadında nice bayramlar nasip etsin. Önümüzde iki ay sonra Kurban Bayramı sonrasında yine cenabı Allah sağ bırakırsa bu Ramazan Bayramı ve nice bayramları idrak edeceğiz. Cenabı Allah bayram tadında nice bayramlar nasip etsin. İnşallah milletimizin birliğini beraberliğini huzurunu bozmasın” şeklinde konuştu.

ŞERİFOĞULLARI: SEÇİMLERDEN SONRA İLK BAYRAMIMIZ

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, 31 Mart yerel seçimlerinden sonraki ilk bayramımız. Başı rahmet ortası mağfiret, sonu cehennem azabından kurtuluş olan ramazan ayının huzur ve bereketini hep birlikte yaşadık. Ramazan ayını ve içinde bin aydan hayırlı olan Kadir Gecesi’ni geri de bırakmanın ve bayrama ulaşmanın mutluluğunu sevincini yaşıyoruz. Bayramlar, birliğimize kardeşliğimize dayanışmamıza vesile olan nadide günlerdir. Başta hemşerilerimiz olmak üzere tüm İslam aleminin mübarek Ramazan Bayramı’nı tebrik ediyorum. Bugün üzücü bir olay. Şehidimiz var. Ben bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Elazığ Belediyesi olarak tüm birimlerimiz sahada. Hemşerilerimizin huzurlu mutlu bir şekilde bayram geçirmesi için mesai yapıyorlar. Temizlik müdürlüğümüz sabaha kadar çalışmalarını yaptı. Park Bahçeler Müdürlüğü, Ulaşım Müdürlüğü bütün ekibimiz çalışmalarını hızlı bir şekilde devam ettiriyor” dedi.

GÜRGÖZE: ŞEHİDİMİZE ALLAH’TAN RAHMET DİLİYORUZ

AK Parti Elazığ İl Başkanı Ramazan Gürgöze; “Öncelikle tutmuş olduğumuz Ramazan orucumuzun kabul olmasını niyaz ediyoruz. Ramazan ayı manevi iklim ve atmosferin çok yoğun yaşandığı insanlarımızın kardeşlik yardımlaşma ve neşenin olduğu bir aydı. Nihayetinde bayrama eriştik. Bayramlarda hem ülkemizde hem İslam coğrafyasında hem de dünyanın dört bir tarafında yaşayan ramazana inanan Müslüman olan, bayramı bayram olarak kabul eden bütün insanların bayramını tebrik ediyoruz. Elazığlı hemşerilerimizin bayramını tebrik ediyoruz. Şehidimiz var bugün. Şehidimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Gazimize acil şifalar diliyoruz. Şehidimizin ailesinin ve milletimizin başı sağolsun. Umarım bu tür hadiseler bir daha yaşanmaz" dedi.