Elazığ'da Kanser Tarama Etkinliği Başlıyor

Sağlık Bakanlığı’nın ülke genelinde başlatmış olduğu “Ulusal Kanser Tarama Programı” kapsamında Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü tarafından şehir genelinde sürdürülmekte olan 2018 yılı Kanser Tarama çalışmaları hız kesmeden devam etmekte.

Elazığ'da Kanser Tarama Etkinliği Başlıyor

Elazığ Sağlık İl Müdürlüğü tarafından “Ulusal Kanser Tarama Programı” tüm hızıyla devam ediyor.

Kanser tarama hizmetlerinde kullanmak üzere Bakanlık Kanser Daire Başkanlığı tarafından daha önce Elazığ’a tahsis edilen ve Karakoçan İlçesindeki taramalardan sonra halen Kovancılar ilçesinde faaliyet gösteren Mobil Kanser Tarama Aracı, bu kez Elazığ’ da vatandaşlara hizmet vermeye başlayacak.

ELAZIĞLI VATANDAŞLARA HİZMET VERECEK

Kanser tarama aracı 10 – 14 Eylül 2018 tarihleri arasında Elazığ Kültürpark Gençlik Merkezi Karşısında vatandaşların hizmetine sunulacak.

Gece saat 23’e kadar açık olacak Mobil Kanser Tarama Aracı ile;  40-69 yaş aralığındaki kadınlara mamografi çekimi ile meme kanseri taraması, 30-65 yaş arasındaki kadınlara HPV-DNA testi ile rahim ağzı kanseri taraması ve 50-70 yaş arasındaki kadın ve erkek vatandaşlarımızın GGK tetkiki ile kalınbağırsak kanseri taramaları yapılacak.

Ulusal Kanser Tarama Programı kapsamında Sağlık Müdürlüğü, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı’na bağlı Kanser Birimi tarafından belirtilen hedef yaş aralığına yönelik “Kanser Tarama Etkinliği” tamamen ücretsiz yapılacak.

Güncelleme Tarihi: 10 Eylül 2018, 17:30

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137