Elazığ'da Kar Yağışı Olacak mı?

Elazığ’da kar yağışı bekleniyor mu? Merakla beklenen sorunun cevabını Meteoroloji Tahmin ve Uyarı Merkezi Bilim Sorumlusu Tuncay Eksen verdi. Eksen, “Yağışların Pazar gününden itibaren kesileceğini sabah saatlerinde özellikle sis ve pus hadisesinin görüleceğini tahmin ediyoruz” dedi. Kar yağışıyla ilgili bir beklenti ise yok.

Elazığ'da Kar Yağışı Olacak mı?

Meteoroloji Tahmin ve Uyarı Merkezi Bilim Sorumlusu Tuncay Eksen, hava durumuyla ilgili www.elazigsonhaber.com İnternet Haber Sitesi’ne açıklamalarda bulundu.

Tuncay Eksen, Elazığ’daki meteorolojik verileri değerlendirerek kar yağışının beklenmediğini belirtti.

“KAR YAĞIŞI SÖZ KONUSU DEĞİL”

Meteoroloji Tahmin ve Uyarı Merkezi Bilim Sorumlusu Tuncay Eksen, “Meteoroloji 13. Bölge müdürlüğüne bağlı bölge tahmin ve uyarı merkezi olarak yapmış olduğumuz son değerlendirmelere göre bölgemizde havanın parçalı ve çok bulutlu geçeceğini bugün ve yarın için aralıklı olarak yağışların görüleceğini tahmin ediyoruz. Yağışların Pazar gününden itibaren kesileceğini sabah saatlerinde özellikle sis ve pus hadisesinin görüleceğini tahmin ediyoruz. Özelliklede yüksek rakımlarda buzlanma ve don olayı da görebiliriz. Salı gününden itibaren tekrar yağışlı bir sistem söz konusu yağışların daha çok ilçe merkezlerinde ve il merkezlerinde yağmur şeklinde 2000 metre ve üzerinde karla karışık yağmurda bekliyoruz. Yani şu an ki öngörümüze göre haftalık periyotta Elâzığ ve çevresinde ki illerde kar yağışı söz konusu değil” dedi.

“HAVA DURUMU RAPORLARINI TAKİP ETMEKTE FAYDA VAR”

Soğuk bir döneme girildiğinin altını çizen Eksen, “Tabi ki soğuk bir döneme girdik. Dışarı çıkmadan öncelikle hava durumu raporlarını takip etmelerinde fayda var. Hava durumu raporlarını öğrendikten sonra ona göre önlemlerini almalarını tavsiye ediyoruz. Tabi ki hava durumu raporlarını nasıl öğrenebilirler, birçok bununla ilgili argümanlar var cep telefonlarından yüklemiş oldukları meteoroloji genel müdürlüğü uygulamasını takip ederek de hava durumu raporlarını öğrenebilirler” ifadelerini kullandı.

“BUZLANMA VE DON OLAYI GÖREBİLİRİZ”

Sis uyarısı yapan Eksen, “Cuma yani bugün ve yarın için bölge genelinde yağışlar var. Yağışlar araklı olarak devam edecek. İl ve ilçe merkezlerinde daha çok yağmur şeklinde, yüksek kesimlerinde özellikle 2000 metrenin üzerinde alanlarda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olmasını tahmin ediyoruz. Pazar pazartesi için yağış beklentisi bulunmuyor bölge genelinde. Tabi bu yağış beklenmeyen günlerde özellikle gece ve sabah saatlerinde sis ve pus hadisesi ile birlikte yüksek rakımlarda sıcaklık 0 derecenin altına düşecek olması sebebiyle buzlanma don olayı görebiliriz. Vatandaşları da bu konuda uyarmış olalım. Sürücülerimizi uyarıyoruz vatandaşları uyarıyoruz. Tarımla uğraşan ve seracılıkla uğraşan vatandaşları uyarmış olalım. İlçe merkezlerinde ve il merkezlerinde kar beklentisi bulunmuyor” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137