Valilik koordinesinde İl Sağlık Müdürlüğünce Öğretmenevi önünde kurulan çadırda, HES kodu uygulamasında tanımlı 65 yaş üstü ve riskli grupların, istediğinde hastaneye gitmeden Kovid-19 aşısı olmasına olanak sağlanacak.

YIRIK: 60 BİN KİŞİNİN AŞISI GERÇEKLEŞTİ

Vali Erkaya Yırık, “Devletin koronavirüsle mücadelede ihtiyaç duyulan aşıyı temin ederek vatandaşların sağlığı için hizmete sunduk. Elazığ'da da aşılama çalışmalarının devam Ediyor. 87 bin hedefinden şu ana kadar 60 binini gerçekleşirdik. Bunu yaparken hastaneler, poliklinikler ve aile sağlık merkezleri gibi tüm sağlık kuruluşlarında aşı gerçekleştiriliyor. Vatandaşlara kolaylık sağlamak için çarşıda aşı çadırı kurulduk. 65 yaş üzeri ve tüm riskli gruplardan vatandaşların 10-15 dakikada aşılarını yaptırabilecekler" dedi.

YIRIK: VATANDAŞLARIMIZA DUYARLILIKLARI NEDENİYLE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Vali Yırık, “Sarı tablodaki yerimiz devam ediyor. Vatandaşlarımızdan özellikle istirham ediyorum, koronavirüs halen bulaşıcılığını ve öldürücülüğünü devam ettiriyor. Dolayısıyla ilk günlerdeki gibi maske, mesafe ve hijyen konusundaki titizliğimizi devam ettirmeliyiz. Çünkü yapabileceğimiz küçük bir hata ya da bir ihmal maalesef daha kötü sonuçlara yol açabilecek. Vatandaşlarımıza duyarlılıkları nedeniyle teşekkür ediyorum. İnşallah el birliğiyle bu virüsle mücadeleyi gerçekleştirecek, başaracak ve vatandaşlarımızı bu musibetten hep birlikte kurtaracağız” diye kaydetti.