Elazığ'da vatandaşlar kurban bayramı namazı için sabahın erken saatlerinde İzzetpaşa Camii başta olmak üzere tüm camileri doldurdu. 

İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya vaazında bayramların önemine değindi. Birlik ve beraberliğin önemini anlatan Müftü Sarıkaya, “kardeşlik öyle bir durumdur ki insan kardeşliği sayesinde nerede bir Müslüman sıkıntı çekse onu öteki Müslüman hisseder. Bana ne diyemeyiz. Beni ilgilendirmez diyemeyiz. Bir komşumuz, bir yakınımız ülkemizin ve dünyanın herhangi bir yerindeki Müslümanın durumunu beni ilgilendirmez diyerek göz ardı edemeyiz. Etmiyoruz da. Ne zaman haydi müminler haydi kardeşlerim yardım edin dediğimizde Allah sizlerden razı olsunki hiç ikiletmiyorsunuz. Ne güzel bir şey. Bunun için sadece Allah’a hamdetmek en önemli karşılıktır. Akif’in şu güzel şiirini hatırlatmak gerekiyor. Ne diyordu Akif, Safahat’ta. Gençler safatı

Vaazın ardından saf tutan vatandaşlar bayram namazı kıldı. Namaz sonrası tekbirlerle minbere çıkan cami imamları, bayramın ve kurbanın anlam ve önemini anlatan hutbe verdi. 

 Bayram namazı okunan salavatı şerifler ve edilen duaların ardından sona erdi...