Elazığ'da Maske Takmayan 10 Kişiye Ceza Kesildi

Koronavirüs tedbirleri kapsamında yoğunluğun olduğu açık alanda maske takma zorunluluğu getirilen Elazığ'da, kuralları dikkate almayan 10 kişiye 31 bin 500 TL ceza kesildi.

Elazığ'da Maske Takmayan 10 Kişiye Ceza Kesildi

İl Pandemi kurulu kent genelinde yoğunluğun olduğu tüm açık alanlarda maske takma zorunluluğu getirdi.

Alınan karara kent genelinde büyük çoğunluk uydu, uymayanlara yönelik ise İl Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şubesine bağlı yaya devriyeler sahada çalışma yaptı.

10 KİŞİYE PARA CEZASI KESİLDİ

Kentin yoğun olarak kullanıldığı Gazi, Valifahribey ve Hürriyet Caddelerinde maske takmayanlar önce uyarıldı. Uyarıları dikkate almayarak maske takmayan 10 kişiye ise 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282. maddesi uyarınca her birine 3 bin 150'şer TL olmak üzere toplam 31 bin 500 TL para cezası uygulandı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Vatandaş
Vatandaş - 4 yıl Önce

Kardeşim bu suyu ramazan da kesiyorsunuz.Bi de üstüne gece kesiyorsunuz.Ne bicim bi sehre dustuk.

Fatih kaçık
Fatih kaçık - 4 yıl Önce

Yasak varsa uymak gerekiyor allah biran önce bu virüs musibetini üzerimizden kaldırsın amin

Kasım MOLLA
Kasım MOLLA - 4 yıl Önce

"İş bu kanunda yazılı memnuiyetlere ve kanunda yazılı mecburiyetlere uymayanlar dan bahsederek 5 liradan,50 liraya kadar ceza yazılır"diyor mad.282.Peki bu kanunun neresinde "maske varmış" biri çıksın izah etsin.
Dayanaksiz,mesnetsiz uygulama yazana büyük külfet getirecek, yazık.Yarín mahkemede diyecek ki bana yaz dediler yazdım.Bu para nerede yazıyor,herhalde 60 senelik enflasyon farkı,diyecekler.3150 TL.olacak işmi be.Adam boşta geziyor,cebinde çay parası yok.Bu da kişinin dayanaksizligi ,umurunda bile değil.

Oğuz Akkan
Oğuz Akkan - 4 yıl Önce

Çağrı efendi, burası talim terbiye eğitim kampı mi ,yoksa topyekûn babanın kışlası mi?sen nerede yaşıyorsun,bu toprağı vatan yapmak için milyonlarca şehit verdik biz de bu yolda hazırız,öyle birilerinin keyfi için biryerlere gitmeyecegimiz gibi,bu işi böyle ucuz görenlere yol açık.Laikoslara,satanislere,kâfirlere,ölü tanrı tapicilarina,hainlere, fettoşyan çıkara defollll.

Cagri
Cagri - 4 yıl Önce

Yahu ne zaman adam olacagiz.Karfesim kural neyse uyun ya da defolun gidin baskasinin hakkina girmek olur kurallari iplememek

SIRADAKİ HABER

banner137