24 Kasım Öğretmenler Günü, Türkiye genelinde olduğu gibi Elazığ'da da kutlandı. Kutlama Programı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılmasıyla başladı. Daha sonra Mehmet Koloğlu Anadolu Lisesi'nin Bünyamin Eroğlu Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlediği programa geçildi. Programa, Vali Vekili Uhut Emre Koyuncu, İl Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk, Cumhuriyet Başsavcısı Osman Köse, İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Programda şiirlerin okunup, tiyatro gösterisinin ardından stajyer öğretmenler yemin etti.

KOYUNCU: EN GÜZEL GÜNLER YETİŞTİRDİĞİNİZ NESİLLE SİZDE İDEALİNİZİ BULSUN

Vali Vekili Uhut Emre Koyuncu, “Öğretmenlerimiz her şeyin üstünde bir hürmeti gerçekten hak ediyor. Konuşmakla değil davranış duruş ve layık olmakla bunu göstermek belki de en doğrusu. Bir kişiden hem alacaklı hem de ona borçlu olunur mu derseniz cevabı öğretmendir. Geçmişimizi öğretmenlerimize borçlu, geleceğimizi onlardan alacaklıyız toplum olarak. 

Şayet şeyh Edebali olmasaydı Osmanlı Devleti olmayabilirdi veya Şemsi Tebrizi, Mevlana için neyse Taptuk Emre de öğretmen olarak Yunus Emre için aynı. Mimar Sinan'ın hocası Muslihiddin Ağa olmasaydı, Mimar Sinan diye bir deha olur muydu acaba? Molla Gürani ve Akşemsettin olmasaydı, Sultan Mehmet belki de fatih olamayacaktı. Yani klasik ifadesiyle mum gibi eriyerek etrafınını aydınlatmak; insanlar için arayışlarında rehber ve kendilerini gerçekleştirmerinde anahtar olmak öğretmen olmaktan geçmektedir. 

İşte bu mesleğin önem ve bilincini uyandırmak amacıyla, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün millet mektepleri başöğretmenliğini kabul ettiği 24 Kasım günü, 1981 yılından beri Öğretmenler Günü olarak bu yüzden kutlanmaktadır.  En güzel dilekler olsun kucak dolusu sevgi ile, sizlere duyulan güven ve saygıdan ötürü. En güzel günler yetiştirdiğiniz nesille sizde idealinizi bulsun; özü hem bir ana hem bir baba her şey oldun artık bana dedirten mısralarla...  Bu vesile bugün aramızda olmayanları, eğitim şehitlerimizi ve şanlı gazilerimizi hayırlarla yad ediyor bütün öğretmenlerimizin bu anlamlı ve özel gününü en kalbi duygularımla kutluyorum. Saygılarımla" dedi. 

GÜRTÜRK: TARİHİN EN ESKİ VE KUTSAL MESLEKTİR

Öğretmenin eğitim ağacı dalında bir yaprak olduğunu belirten İl Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk, “Bende onlar ile birlikte bir yaprak olmanın gururunu ve hazzını yaşıyorum. Öğretmenlik ancak yaşanarak anlaşılabilen, anlatılabilen meslek gruplarından biridir. Bizler öğretmeniz çocuklarımıza ilmin kapısını aralayan anne ve şefkati ile dokunuşlarımızla yavrularımızı temiz ve saf yüreklerine hissettiren tarihin en eski ve kutsal meslektir. Bizlerin mayasında kıskançlık olmayan öğrencileri ile gurur ve övünç duyan bir mesleğin mensuplarıyız” diye konuştu.