Elazığ'da Okul Müdürü Kadın Öğretmeni Odasında Darp Etti İddiası

Elazığ Hıdır Sever Lisesi’nde beden eğitimi öğretmeni olan Bakiye Can, okul müdürü tarafından makam odasında darp edildiğini iddia etti. Öğretmen Bakiye Can, savcılığa başvurarak suç duyurusunda bulundu.

Elazığ'da Okul Müdürü Kadın Öğretmeni Odasında Darp Etti İddiası

Elazığ Hıdır Sever Lisesi’nde Beden Eğitimi Öğretmeni olarak görev yapan Bakiye Can okulda darp edildiği iddiasında bulundu.

Beden Eğitimi Öğretmeni Bakiye Can, Okul Müdürü tarafından darp edildiğini iddia ederek okul müdürünün masasının üzerindeki eşyaları kendisine fırlattığını daha sonra kendisini tutup duvara çarptığını iddia etti.

İddia edilen olay ardından öğretmen Bakiye Can sinir krizi geçirdi. Okuldaki diğer öğretmenler tarafından sakinleştirilmeye çalışılan Bakiye Can daha sonra hastaneye götürüldü.

Hastanedeki sağlık kontrollerinin ardından Türk Eğitim Sen Başkanı Talat Efe ile birlikte savcılığa giden öğretmen Bakiye Can okul müdürü hakkında şikayetçi oldu.

Olayla ilgili savcılık tarafından soruşturma başlatılırken, Milli Eğitim Müdürlüğü’nün de inceleme başlattığı öğrenildi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
mehmet
mehmet - 5 yıl Önce

ibrahim bey'e: 1. si tavsiyenizi kendinize saklayın, 2. si haziran ayından sonra zaten öğretmenim. 3. sü, sıkıntıyı niye sadece öğretmen çeksin, senin gibiler 3-5 öğrenci ile uğraşmaktan bile acizken, idareci okulun bütün öğrencileri, velisi, servisçisi ve üstüne bir de senin gibi öğretmeni İDARE etmek zorunda. bilmem anlatabildim mi?

ahmet aydın
ahmet aydın - 5 yıl Önce

bu olay şunu gösteriyor ki, mevcut yapı birilerine haddinden fazla cesaret veriyor. bu durumun sonucunda ise okullarımız huzurunu kaybetti, öğretmenlerimiz idarecilere olan saygılarını yitirdi. sırf bir sendikaya üye diye veya aile bağlarından dolayı tanıdıkları var diye her önüne geleni müdür yaparsanız sonuçlarına katlanacaksınız. emin olun elazığ daki birçok okulda öğretmenlerin çalışma ortamlarında idareci kaynaklı onlarca sorun var. ve şunu da unutmayın bu yangın eğer söndürülmezse daha çok darp olayları duyarız.

ibrahim
ibrahim @ahmet aydın - 5 yıl Önce

mehmet bey, Allahtan yetkileriniz elinizden alınmış. burada sitem ettiğinize göre öğretmenle uğraşmak gibi bir niyetiniz var. benden size tavsiye asıl mesleğinizin öğretmenlik olduğunu unutmayınız, bu geminin yükünü öğretmenler çekiyor, zevkini idareciler çekiyor. umarım bir gün öğretmenliğe dönmek zorunda kalmazsınız

salih
salih @ahmet aydın - 5 yıl Önce

kesinlikle size katılıyorum, öğrencilere öte git diyemememiz velilerin bize bakışından kaynaklanıyor, fakat öğretmene her türlü hakareti etme cesareti mevcut yapıdan kaynaklanıyor. şimdi görecez o müdürün ne ceza alacağını. eğer bir ülkede yöneticiler yalakalık esasına göre seçilirse sonu bu olur, liyakat diye diye dilimizde tüy bitti, mevcut müdürlerin içinde elbet iyi olanları var ama genelde kendini dağların üstünde, dokunulmaz gören tek tip profiller

mehmet
mehmet @ahmet aydın - 5 yıl Önce

sen neyden bahsediyorsun? biz idareciler artık öğrencilere bile "öte git" diyemiyoruz. o derece yetkilerimiz elimizden alınmış. kaldı ki öğretmenlere laf edelim.

SIRADAKİ HABER

banner137