Elazığ’da etkili olan kar yağışı nedeniyle okullar bugün (27.12.2018) öğleden sonra tatil edilmişti.

Elazığ’da kar yağışının etkili olmaya devam etmesi ve olumsuz hava şartları nedeniyle Elazığ Valiliği’nde kar tatiliyle ilgili tekrar bir toplantı yapıldı.

 

ELAZIĞ’DA OKULLAR CUMA GÜNÜ TATİL

Merakla beklenilen tatil haberi toplantının ardından geldi. Yapılan toplantı sonrasında Elazığ’da 28 Aralık Cuma günü okulların bir gün süreyle tatil edilmesine karar verildi.

Elazığ’da olumsuz hava şartları nedeniyle Cuma günü eğitim ve öğretime bir gün süreyle ara verilecek.

 

VALİLİKTEN AÇIKLAMA YAPILDI

Vali Çetin Oktay Kaldırım başkanlığında İl Hıfzıssıhha Kurulu kararı gereğince olumsuz hava koşulları nedeniyle Elazığ Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğünden alınan verilerin değerlendirilmesi neticesinde; mevcut kar yağışının il genelinde devam edeceği, buna bağlı olarak buzlanma ve don olayının beklendiğinden yaşanan ağır kış koşullarının olumsuz etkilerinin en aza indirilmesi ve yaşanması muhtemel olumsuzlukların önüne geçilebilmesi amacıyla 28.12.2018 Cuma günü Elazığ merkez ve ilçelerde tüm ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 1 gün süreyle ara verilmiştir.

 

İDARİ İZİNLİ SAYILACAKLAR
Ayrıca 2002/58 sayılı Başbakanlık Genelgesi gereğince bu süre zarfında Elazığ il ve ilçelerinde görevli tüm engelli ve hamile kamu çalışanları idari izinli sayılacaktır” dedi.