Her zaman askerinin, polisinin yanında yer alan ve bu özelliğiyle de ülke genelinde adından sıkça söz ettiren Elazığ’da kendini bilmez bazı şahıslar tarafından polisimize saldırı düzenlendi.

POLİSE “SİZ HAYIRDIR” DEDİLER

Olay bugün öğleden sonra meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Elazığ’ın en işlek caddelerinde biri olan Valifahribey caddesi üzerinde Koronavirüs ( Covid-19) salgını nedeniyle vatandaşları bilgilendiren Polis ekibine yaklaşan şahıs “biz maske takmıyoruz, siz hayırdır” diyerek üzerlerine yürüdü.

2 POLİS MEMURUNA SALDIRDILAR

Kimlik isteyen polise bir anda yumrukla saldıran şahıs, koşarak pasajın içerisine girdi. 2 polis memuru saldırgan şahsı yakalamak için pasajın içerisine girdi. Polis memurumuza pasaj içerisinde bir anda bir gurup tarafından saldırı devam etti. Şahıslar, ellerine geçirdikleri sandalye sopa ve yumruklarla polislerimize saldırdılar.

VATANDAŞLAR POLİSLERİMİZ İÇİN YARDIMA KOŞTU

Gelen saldırıda bir anda gurubun içerisinde kalan 2 polis memuruna çevreden yetişen vatandaşlar yardım etti. Polisler vatandaşların da yardımıyla pasajdan çıktı.

OLAY YERİNE ÇOK SAYIDA POLİS SEVK EDİLDİ

Konunun haber verilmesi üzerine olay yerine çok sayıda polis sevk edildi. Uzun uğraşlar sonucu etkisiz hale getirilen saldırganlar ifadeleri alınmak üzere karakola götürülürken. Saldırı esnasında vücutlarında aldıkları darbelerler yaralanan polislerimiz hastaneye götürüldü.

3 ŞAHIS GÖZALTINA ALINDI

Saldırıyla alakalı üç şahısın gözaltına alındığı ve diğer saldırganların yakalanması için çalışma başlatıldı.

ŞÜPHELİLERİN YARALAMA, TACİZ VE UYUŞTURUCUDAN KAYDI OLDUĞU ÖĞRENİLDİ

 Şüphelilerden birinin kasten yaralama, taciz ve uyuşturucudan, bir diğerinin ise sadece kasten yaralamadan kaydı olduğu öğrenildi.

Şüpheliler emniyete götürülürken, yaralanan 2 polis hastanede tedavi altına alındı.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.