Elazığ'da Ramazan Davulu Çalınacak mı?

İçişleri Bakanlığı’nın ramazan genelgesinin ardından Elazığ’da sahur vaktinde davul ve klarnet çalınıp çalınmayacağı merak konusu olmuştu. Yapılan görüşmeler neticesinde nihai karar verildi ve alınan karara göre Elazığ’da ramazan ayı içerisinde sahur vakti davul ve klarnet çalınmayacak.

Elazığ'da Ramazan Davulu Çalınacak mı?

İçişleri Bakanlığı’nın koronavirüsle ilgili yayınlamış olduğu Ramazan genelgesinde davulculara da yer verilmişti.

GENELGEDE BAHŞİŞ YASAKLANDI

Genelgede Ramazan davulcuları ile ilgili olarak; İl/İlçe Hıfzıssıhha Kurullarının, özellikle Kaymakamların yerel yöneticilerle (belediyeler dahil) beraber vereceği kararlar doğrultusunda riayet edecekleri hususlarda belirtildi. Ramazan davulcularının bahşiş almak adına evleri ziyaret, kapı zili çalmak gibi bulaş riski oluşturabilecek davranışlarını önleyebilmek için ramazan davulcularının faaliyetleri sonucu alacakları bahşişlerin tek tek vatandaşlar/haneler yerine toplu olarak yerel imkanlarla sağlanması esas olacak. Aksi takdirde Ramazan davulcularının tek tek vatandaşlardan bahşiş toplamasına müsaade edilmeyecek ve faaliyetlerine izin verilmeyecek.

ELAZIĞ’DA SAHUR VAKTİ DAVUL ÇALINSIN MI TOPLANTISI YAPILDI

Elazığ’da da Valilik ve Belediye temsilcileri, muhtarlar ve davulcular görüşmelerini sürdürdü. Yapılan değerlendirmeler neticesinde Elazığ’da davul çalınıp çalınmayacağı görüşüldü.

“ELAZIĞ’DA DAVUL VE KLARNET ÇALINMAYACAK”

Toplantının ardından Elazığ Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Gül açıklama yaparak, “İçişleri Bakanlığı’mızın genelgesi gereği ramazan davulcularımız koronavirüs tedbirleri kapsamında bahşiş toplayamayacaklar. Bu konuyla ilgili il yöneticileriyle birlikte toplantımızı yaptık. Toplantıdan çıkan ortak karar bu ramazan ayında sahur vaktinde davul ve klarnet çalınmaması oldu. Elazığ’da ramazan ayında mahallelerimizin genelinde davul ve klarnet çalınmayacak” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Oh be
Oh be - 4 yıl Önce

Oh be. Zamansız çalan davuldan kurtulduk. Sahuru 12 de yapıp uyuyordum. 2 de davul çalıyordu. Uyandırıyordu.

Çağrı Demirtaş
Çağrı Demirtaş - 4 yıl Önce

Saçmalığa bak her yerde çalınıyor geleneksel bir şey bizim elazigda calinmiyor teşekkürler Elazığ

Mehmet koç
Mehmet koç - 4 yıl Önce

Yapmayın sayın başkanım,elazığın farkını,kültürünü,gelenek ve görenekleri tüm Türkiye'ye ve Avrupa'daki gurbetçilerimize daha iyi yansıtabilmek için en iyi fırsat.bence değerlendirmek lazım

SIRADAKİ HABER

banner137