Elazığ'da Salçalı Köfte Festivali'nin 4'üncüsü Başladı

Elazığ’ın tanıtımına önemli katkıda bulunan ve bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Salçalı Köfte ve Gastronomi Festivali başladı. Alanı ziyaret eden vatandaşlar bir yandan kendilerine ikram edilen salçalı köftelerini yerken, diğer yandan düzenlenecek konserlerle unutulmaz anlar yaşayacak.  

Elazığ'da Salçalı Köfte Festivali'nin 4'üncüsü Başladı

Elazığ'ın önemli lezzetlerinden biri olan salçalı köfteyi tüm dünyaya duyurmak adına Elazığ Lokantacılar ve Tatlıcılar Odası koordinasyonunda Elazığ Belediyesinin de destekleriyle bu sene 4’üncüsü düzenlenen Geleneksel Salçalı Köfte ve Gastronomi Festivali başladı.

Valilik Meydanı'nda özel olarak kurulan stantlarda ustalar salçalı köfte yaparak marifetlerini gösterdi.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği ve renkli görüntülere sahne olan festivalde katılanlara ücretsiz salçalı köfte ikram edildi.

3 gün boyunca devam edecek festivalde ulusal ve mahalli sanatçılar da konser verecek.

TARHAN: DOLU DOLU GEÇİYOR

Elazığ Lokantacılar ve Tatlıcılar Oda Başkanı Zülfü Tarhan, “Bizler Elazığ’ımızı ve mutfağımızı dışarıya tanıtmak, dışarıdan insanların ilgisini tüm Türkiye’ye duyurmak adına bu festivali düzenliyoruz. Amaç, ilimiz gastronomisini dışarıya tanıtmak ve özellikle seyahat turizmine katkıda bulunmak. Bu yıl dördüncüsünü gerçekleştiriyoruz. Görüldüğü gibi dolu dolu geçiriyor. Elazığ kültürü adına yöresel anlamda yöresel ve ürünler bu alanda tanıtıyoruz” dedi.

ELKAS Yönetim Kurulu Başkanı Şenol Aslan ise festivale katılım sağlayanlara teşekkür etti

ASLAN: TÜM HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Başkan Aslan, “gastronomi festivali olarak şehrimize milletimize faydalı olan tüm herkese teşekkür ediyorum. Bu güzel günde köfte festivali olarak başlanmış ve 4 yıl boyunca süren programda hepinizin ayaklarına saklı hepinize teşekkür ederim” dedi.

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğullarının 11 ana başlıkta topladığı 100 projesini yerine getirdiğini söyleyen Başkan Vekili Nazif Bilginoğlu festivalde emeği geçen Lokantacılar ve Tatlıcılar Oda Başkanı Zülfü Tarhana teşekkür etti

BİLGİNOĞLU: ELAZIĞ’IMIZIN KÜLTÜRÜNE SANATINA DEĞER KATACAĞIZ

Başkan Vekili Bilginoğlu, “Kentimizin güzel Elazığ’ımızın çok daha iyi kent haline gelebilmesi için hepin izinden çok yakından takip ettiği bildiği gibi 11 ana başlıkta topladığı 100 projeyi geçtiğimiz her sokakta her mahallede her caddede bittiğine, devam ettiğini, başladığına şahit oluyoruz. Ve dolayısıyla bütün bu projeler bu vizyon projeler hepsi çok değerli Elazığ’ımız, Elazığ’da yaşayanlarımız için. Bütün projeler ile Elazığ’ımızın değerine çokta değer katacağız. Tabi ki sadece bu projeler ile değil bu projeler içerisinde Elazığ’ımızın kültürüne sanatına değer katacağız” dedi.

EROL: BU ÜLKEDE HERKES ÖZGÜRCE İNANÇLARINI YAŞAYABİLMELİDİR

Festivalde konuşan CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, “Vatanımızın bayrağımızın güvencesi, Mustafa Kemal Atatürk’ün askeri gençler, hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Sevgili gençler, yaşamınızın her alanında Mustafa Kemal Atatürk’ün değerlerini cumhuriyetin değerlerini savunun. Sevgili gençler, yaşamınızın her alanında devletinize olan bağlılıktan vatanınıza olan sadakatten asla vazgeçmeyin. Sevgili gençler, yaşamınızın her alanında 12 Eylül faşist rejimine 28 Şubat faşist rejimine karşı çıkın ve dik durun. Sanatçı arkadaşımız başka bir arkadaşımızken insanların özgürlüğüne müdahale eden zihniyet bu sanatçımızın Elazığ’da sahneye çıkmasına ne yazık ki engel oldu. Bu ülkede herkes özgürce düşüncelerini savunabilmelidir. Bu ülkede herkes özgürce inançlarını yaşayabilmelidir. Gençler, siz Türkiye’nin geleceğisiniz. Siz bu ülkenin umudusunuz ve siz Mustafa Kemal Atatürk’ün askerleri olarak Cumhuriyetin değerlerinin gerçek sahiplerisiniz. Sizlere diyorum ki yaşasın Demokrasi yaşasın Cumhuriyet yaşasın devletimiz yaşasın vatanımız ve yaşasın Mustafa Kemal Atatürk” dedi.

Programa Vali Yardımcısı İsmail Alsancak, Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Elazığ Belediye Başkan Vekili Nazif Bilginoğlu, Lokantacılar ve Tatlıcılar Oda Başkanı Zülfü Tarhan, STK ve vatandaşlar katıldı. 

  Festival ünlü sanatçı Rafet El Roman konseri ile devam etti.                                          

Güncelleme Tarihi: 01 Ekim 2022, 16:33

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137