Elazığ'da Seçimlerde İttifak Olacak mı?

İYİ Parti’nin Elazığ Belediye Başkan Adayının Ali Şekerdağ olduğu açıklanmasının ardından tartışmalar da beraberinde geldi. CHP – İYİ Parti ve Saadet Partisi’nin ortak aday çıkarıp çıkarılmayacağı merak edilirken açıklamalar peşi sıra geldi. CHP İl Başkanı Zeki Kaplan, “Kendi adayımızı çıkartacağız” derken, Saadet Partisi İl Başkanı İbrahim Hacıbekiroğlu, “Şekerdağ bizim adayımız değildir” dedi. İşte Elazığ’da baş döndüren siyaset trafiğinin ayrıntıları…

Elazığ'da Seçimlerde İttifak Olacak mı?

İYİ Parti, Elazığ Belediye Başkan Adayını açıkladı, ittifak partilerinin arası çatırdadı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Partisi’nin grup toplantısında Elazığ Belediye Başkan Adaylarının İşadamı Ali Şekerdağ olduğunu açıkladı.

Bunun üzerine Ali Şekerdağ’ın ittifakın ortak adayı olup olmayacağı konuşulurken, CHP ve Saadet Partisi İl Başkanlarından açıklamalar peşi sıra geldi.

Her iki parti il başkanı da kendi adaylarının ayrı olacağını söyledi.

KONUYLA İLGİLİ CHP İL BAŞKANI ZEKİ KAPLAN’IN AÇIKLAMALARI

ZEKİ KAPLAN: KENDİ ADAYIMIZI ÖN PLANA ÇIKARTMADIK

Zeki Kaplan, “bizim adayımız vardı, ön plana çıkarmadık, ama şu saatten sonra gönlümüzde olanı açıklayacağız” dedi. Kaplan, “Türkiye genelinde genel başkanlar düzeyinde Saadet Partisi, İYİ Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi ortak bir çalışma sürdürüyorlar. Bizim tabii Cumhuriyet Halk Partisinin bir adayı vardı biz daha öncede belirtmiştik. Ama bir süre içerisinde ortak bir adayın Elazığ halkı için daha kazanımlı olacağını düşünerek kendi adayımızı ön plana çıkartmadık. Çünkü adayı çıkarıp sonra çekmek ahlaki olmayacak bir davranıştı. O nedenle adayımızın ismini lanse etmedik. Ama şu saatten sonra gönlümüzde var olan adayımızı çıkaracağız. Tabii bunu açıklamadan önce de yine genel merkezimizin düşüncelerini alarak bu koalisyon beraber ortaklık yapacağımız olası bir işbirliği içerisinde ne tür bir adayın olması gerektiği hususunda da genel merkezimizden bir düşünce aldıktan sonra da, onların da fikirlerini aldıktan sonra adayımızı açıklayacağız” diye konuştu.

KAPLAN: İYİ PARTİ KENDİ ADAYINI AÇIKLAYINCA SÖYLENECEK SÖZ KALMADI

“Bundan sonra söylenecek söz yok” diyen Kaplan, “İYİ Parti ve Saadet Partisinin de genel merkezlerinde bir görüşme olursa bizde burada görüşeceğiz ve eğer konses sağlanacak bir aday yoksa biz adayımızı açıklayacağız. Saadet Partisi ile İYİ Parti ile bir çay içme babında bir görüşme, değerlendirme yaptık. Ama o zaman herhangi bir adayın varlığı ya da bir aday üzerinde düşünce ifade etmedik. Sadece bir ziyaret maiyetinde bir değerlendirme yaptı. Acaba Elazığ kamuoyu kimi ister kimi istemez diye. Net bir şey ortaya çıkmadı. Sadece adaylar üzerinde bir kamuoyu değerlendirmesi yapılacaktı. Bunun içerisine almadan İYİ Parti kendi adayını açıklayınca söylenecek söz kalmadı. Demek ki bizde Saadet Partisiyle de görüşerek son durumu belki İYİ Partiyle de görüşerek sonucunda biz adayımızı açıklayacağız” dedi.

KONUYLA İLGİLİ SAADET PARTİSİ ELAZIĞ İL BAŞKANI İBRAHİM HACIBEKİROĞLU’NUN AÇIKLAMALARI

HACIBEKİROĞLU: HERHANGİ BİR PARTİYLE İTTİFAK YAPMAMIZIN SÖZ KONUSU OLMADIĞINI SÖYLÜYORUZ

İl Başkanı İbrahim Hacıbekiroğlu: “Cumhuriyet Halk Partisi ve İYİ Parti kendi aralarında ittifak çalışmalarını yürütüyorlar. Dünde Ankara’daydım. Biz Saadet Partisi olarak yapılan seçimlerde kesinlikle herhangi bir partiyle ittifak yapmayacağımızı genel başkan düzeyinde açıklamalarda bulunduk ve İl başkanı olarak da Elazığ’da bu ittifakın herhangi bir partiyle ittifak yapmamızın söz konusu olmadığını söylüyoruz” diye kaydetti.

İBRAHİM HACIBEKİROĞLU: TÜRKİYE’NİN BÜTÜN İLÇELERİNDE VE BÜTÜN İLLERİNDE ADAY ÇIKARACAĞIZ

Üstüne basa basa, “İttifak yapmayacağız, kendi adayımız olacak” diyen Hacıbekiroğlu, tüm siyasi parti seçmenlerinin oylarına talip olduklarını söyledi. Hacıbekiroğlu: “Mahallinde partiler birbirlerine dirsek temasında bulunabilirler. Ancak biz Saadet Partisi olarak bu dirsek temasından kastımız şudur. Biz Türkiye’nin bütün beldelerinde bütün ilçelerinde ve bütün illerinde Saadet Partisi olarak aday çıkaracağız. Ancak bu dirsek temasından kastımız şudur. Başta Adalet ve Kalkınma Partisinin mensupları, seçmeni, Cumhuriyet Halk Partisinin seçmeni, Milliyetçi Hareket Partisinin, İYİ Partinin ve diğer partilerin tüm seçmenlerinin de oylarına talibiz. Yani biz Saadet Partisi olarak partileri ancak birbirine düşman değil rakip olarak görüyoruz. Ancak hiçbir partiyle bu mahalli idareler seçiminde ittifakımız olmayacaktır” ifadelerinde bulundu.

HACIBEKİROĞLU: BİZİM BU ADAYLA HİÇBİR ALAKAMIZ YOKTUR

Hacıbekiroğlu, kendi adaylarını açıklayacaklarının altını çizdi. İl Başkanı İbrahim Hacıbekiroğlu: “Bugün Elazığ’da İYİ Parti kendi adayını açıkladı. Ali Şekerdağ isminde bir arkadaşımız İYİ Partinin grup toplantısına katılarak Meral Akşener’in açıkladığı belediye başkanlıklarını Elazığ il belediye başkan adayını Ali Şekerdağ olarak açıklamıştır. Yalnız bizimle alakalı söylenen şudur. Ali Şekerdağ Cumhuriyet Halk Partisi, Saadet Partisi ve İYİ Partinin çatı adayıdır, ittifak adayıdır. Buradan herkes benden bunu duysun. Bizim bu adayla hiçbir alakamız yoktur, biz herhangi bir Partinin amblemi altında seçime girmiyoruz, ancak Saadet Partisinin bu ittifakla da bir alakası yoktur. Biz şu anda Elazığ’da il başkanlığı olarak merkez ilçe ve diğer teşkilatlarımızla yoğun bir tempo çalışmaları içerisindeyiz. Saadet Partisinden Elazığ’ın gönlünde taht kurmuş, Elazığ’ı ihya edecek, Elazığ’ın sorunlarını çözecek, çalıp çırpmayacak bir adayı toplumun önüne çıkarmak için en kısa zamanda halkımıza deklare edeceğiz” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 04 Aralık 2018, 18:58

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
MHP Seçimde diğerlerine nal toplatacak
MHP Seçimde diğerlerine nal toplatacak - 5 yıl Önce

Elazığ da bu seçimde MHP'nin dışında tüm partiler nal toplayacak hiç boşuna heveslenmeyin diğer adaylar.

Koşun koşun
Koşun koşun - 5 yıl Önce

Hiç aklı olan Meral in peşine takılır mı? Onda akıl olsaydı liderinin sözünden ayrılmazdı!!! Ali Şekerdağ da akıl yok, kazanamayacağını bile bile ETSO başkanlığını bıraktı bir zamanlarda AKP adayı olmuştu. Bunlar bir siyasi düşünceye sahip değil maymun iştahlı tipler. Kim salatalığım var dese tuzu alıp koşuyor. Elazığ ın birinci denyosu Cihap Paçacı, ikincisi Yavuz Temizer, üçüncüsü de Şekerdağ oldu. Tuzu alarak koştular.

aklınızı seveyim
aklınızı seveyim @Koşun koşun - 5 yıl Önce

aklı olan , gecenin bi yarısı sözde ülkücü utanmaz rezil kepaze eşek kadar adamların yaşlı başlı torun torba sahibi bir kadının evini basanların peşine takılır. aynen sende haklısın. o torun torba sahibi kadın hepsine adamlık dersi verdi yolladı. ülkücüymüş he? milliyetçiymiş. milliyetçiliği sizden öğreneceğiz bizde zaten.

kerem
kerem @Koşun koşun - 5 yıl Önce

şehit ailelerine ev verilmesi kanun teklifi : akp red , mhp çekimser. kabul edenler : iyi parti ve chp. işte mhp böyle bi parti

İsmet
İsmet @Koşun koşun - 5 yıl Önce

MHP ne oldu İktidar desen İktidar değil Muhalefet desen Muhalefet değil, Muhalefete muhalefet, iktidara payanda,siyaset tarihinde de Dünyada da böyle örneği olmayan bi tevür bişe işte, Ülkücü olanın MHP ile işi olmaz,

memleket meselesi
memleket meselesi - 5 yıl Önce

saadet partisi eğer zaza bir aday çıkarırsa akp ye geçmiş olsun,bilal çoban hayırlı olsun...

SIRADAKİ HABER

banner137