Elazığ'da Sel Felaketiyle İlgili Valilikten Yeni Açıklama

Elazığ’da yaşanan sel felaketiyle ilgili Elazığ Valiliği’nden yeni bir açıklama yapıldı. Valilik tarafından yapılan açıklamada; 20 vatandaşın otellere yerleştirildiği, hasar tespit çalışmalarına hemen başlandığı ve bu çalışmaların %90 oranında tamamlandığı belirtildi.

Elazığ'da Sel Felaketiyle İlgili Valilikten Yeni Açıklama

Elazığ’da yaşanan sel felaketinin ardından Elazığ Valiliği’nden ikinci bir açıklama geldi.

Elazığ Valiliği’nden yapılan açıklamada; 20 vatandaşın otellere yerleştirildiği belirtildi. Öte yandan “hasar tespit çalışmalarına hemen başlanmış ve bu çalışmalar %90 oranında tamamlanmıştır” denildi.

İşte Elazığ Valiliği’nin yapmış olduğu açıklama;

Bugün öğlenden sonra görülen yoğun yağış sonrasında ilimizde sel ve su baskınları meydana gelmiştir. Kamu kurumlarımız, İlimiz belediyesi ve merkeze bağlı belde belediyeleri tüm imkanlarını kullanarak zarar gören yerlere Valiliğimiz koordinasyonunda ivedi bir şekilde müdahale etmişlerdir.


Belediye çalışmalarına destek olmak ve sel ve su baskınlarından etkilenen bütün vatandaşlarımıza biran önce yardımcı olmak üzere Kamu Kurumlarımızın bütün imkanları seferber edilerek İl Özel İdaresi, Karayolları, AFAD, Çevre ve Şehircilik, DSİ ve diğer ilgili birimlerimize ait bütün araç ve ekipler Valimiz Sayın Çetin Oktay Kaldırım’ın talimatıyla selden etkilenen alanlara sevk edilerek seferber edilmişlerdir. Sel ve su baskınından etkilenen 3 vatandaşımız AFAD ekiplerimiz tarafından anında müdahale edilerek kurtarılmış, 20 vatandaşımız otellere yerleştirilmiş ve vatandaşlarımızın gıda, iaşe vb. ihtiyaçları sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfımız, Kızılay ve AFAD tarafından karşılanmıştır. Ayrıca hasar tespit çalışmalarına hemen başlanmış ve bu çalışmalar %90 oranında tamamlanmıştır.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137