Elazığ’da faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları, son günlerde artan terör olaylarını telin etmek, Diyarbakır’da annelerin evlatlarının geri gelmesi için başlattığı oturma eylemine destek vermek amacıyla ‘teröre lanet’ yürüyüşü düzenledi.

Bu kapsamda bayraklarını alan vatandaşlar 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda bir araya geldi.

Tekbirler getiren kalabalık, ‘Kahrolsun PKK, şehitler ölmez vatan bölünmez, Hacire anneler yalnız değil’ sloganları atarak Ahmet Aytar Meydanına kadar yürüdü.

Yürüyüşe, AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, AK Parti İl Başkanı Ramazan Gürgöze, MHP İl Başkanı Semih Işıkver, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan, ilçe ve belde belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, STK başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

BAHŞİ: DİYARBAKIR’DA Kİ ANNELERE EL AZİZ’DEN SELAM OLSUN

Diyarbakır’ın Kulp ilçesinin ağaç korur mevkisinde 7 sivilin şehit olduğu hain saldırıyı anımsatan Memur-Sen Elazığ İl Temsilcisi İbrahim Bahşi’nin, “Ancak ruhu, aklı, vicdanı iflas etmiş kişi ve guruplar işleyebilir. Terörizmin ve teröristlerin hedefi insanlık, kardeşlik, milletimiz, ortak geleceğimize olan bu canice saldırılar kimden gelirse gelsin terörü, teröre destek verenleri, terörün arkasındaki veren iç ve dış güçleri nefretle kınıyor ve lanetliyoruz. Eli kanlı terör örgütü asker, polis, öğretmen, çocuk, bebek, genç, yaşlı, kadın demeden kan akıtmaya devam etmektedir. Anaların gözyaşı bir türlü kurumamış ve insanlarımız yıllarca unutmayacakları acılar yaşamıştır. Bu acılar bitsin, anaların gözyaşı dinsin artık. Ülkemizde yaşanan terör saldırılarını Suriye’de, Yemen’de, Irak’ta, Filistin’de ya da Afganistan’da yaşanan olaylardan bağımsız ele almak değildir. Hedef topyekûn İslam ümmetidir, İslam coğrafyasıdır, milletimizdir. Varlıklarını ve çıkarlarını İslam coğrafyasının parçalanmışlığında gören odaklar tüm terör yapılanmalarını flamsa etmektedirler. Bu bağlamda Diyarbakır’da annelerimiz başlattığı eylem çok değerlidir. Diyarbakır’da ki annelere El Aziz’den selam olsun” dedi.