Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kademeli normalleşme kararlarını açıkladı. Açıklanan kararlarda en çok dikkat çeken kısım eğitim ve öğretim oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Okullar Türkiye genelindeki tüm okul öncesi eğitim kurumlarında ilkokullarda 8. ve 12. sınıflarda eğitim-öğretime açılacak. Düşük ve orta riskli illerde diğer kademelerde de eğitim öğretime başlanacak. Yüksek ve çok riskli illerde ise sadece liselerdeki yüz yüze sınavlar yapılacak” dedi.

ELAZIĞ’DA TÜM KADEMELERDE EĞİTİM VE ÖĞRETİM BAŞLIYOR

Bugün açıklanan haritaya göre Elazığ orta riskli iller arasında yer alıyor. Yani Elazığ’da tüm kademelerde eğitim ve öğretim başlayacak.

ELAZIĞ’DA EĞİTİM NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasının ardından Elazığ’da eğitim ve öğretimin başlayacağını öğrenen vatandaşlar eğitimin ne zaman başlayacağını merak etmeye başladı.

BAKAN SELÇUK “2 MART TARİHİNDE” DEMİŞTİ

Bakan Ziya Selçuk açıklamasında, “1 Mart Pazartesi günü eğitim öğretime geçişi planlanan resmi ve özel tüm okullarımızda yüz yüze eğitime ve sınavlara, 2 Mart Salı günü illerin salgın koşullarına göre başlanılması kararlaştırılmıştır” demişti.

ELAZIĞ’DA EĞİTİM VE ÖĞRETİMİN 2 MART TARİHİNDE BAŞLAYACAK MI?

Bu konuyla ilgili Mili Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un açıklaması değerlendirildiğinde Elazığ’da eğitim ve öğretim tüm kademelerde 2 Mart Salı günü başlayacak.

SON KARARI İL HIFZZISIHA KURULU VERECEK

Bakan Selçuk’un açıklamalarına göre Elazığ’da eğitim ve öğretimin 2 mart tarihinde başlamasına kesin gözüyle bakılırken nihai kararı il hıfzzısıha kurulu verecek. İl Hıfzzısıha Kurulu’nunda önümüzdeki saatlerde açıklama yapması bekleniyor.