Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından 14 – 15 Eylül tarihlerinde “2. Uluslararası Kahramanmaraş Dondurma ve Kültür Sanat Festivali” gerçekleştirilecek.

Festival öncesinde Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi çeşitli şehirlerde ücretsiz bir şekilde vatandaşlara Maraş Dondurması dağıtmaya başladı.

ELAZIĞ’DA ÜCRETSİZ MARAŞ DONDURMASI DAĞITTILAR

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından dondurma dağıtılan yerlerden birisi de Elazığ oldu.

Türkiye’nin çeşitli şehirlerinde 50 ton ücretsiz bükme Maraş dondurması dağıtmayı hedefleyen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin dondurma tırı Elazığ’a geldi. Ahmet Aytar Meydanı’nda vatandaşlarla buluşan dondurma tırı, 1 ton bükme Maraş dondurması dağıttı. Dondurma ustalarının yaptığı şovlar ise büyük beğeni topladı. 

FESTİVAL ÖNCESİNDE ŞEHİRLERDE DONDURMA DAĞITILIYOR
Dondurma ve Kültür Sanat Festivali'nin 2.’sini düzenleyeceklerini belirten Organizasyon Sorumlusu Şaban Yumruk, “Bu etkinliğe geçen yıl başladık. Gerçek Kahramanmaraş dondurmasını 15 merkez de buluşturduk. Bu yıl 50 merkezde buluşturmayı düşünüyoruz. Her gittiğimiz merkezde 1 ton Maraş dondurması dağıtıyoruz. Bu kalabalığa göre değişiyor. En az 1 ton ama bu 2 tona kadar da çıkabiliyor. Elazığ’da da güzel bir kalabalık var. Daha da artacak gibi. İnsanlar yeni gelmeye başladı. Hava da güzel. Burada da 2 tonu buluruz diye düşünüyorum” dedi. 



“KIYAS ETME ŞANSI BULUYORLAR”
Festivalin amacından bahseden Yumruk, “İnsanlar bu dondurmayı yedikleri zaman kıyas etme şansı buluyorlar. Aradaki kalite farkı ve lezzeti daha iyi anlıyorlar. Çok memnunlar. Yarın Malatya’da ve ertesi gün Adıyaman’dayız. Şanlıurfa Gaziantep, İskenderun ve Adana’ya doğur gideceğiz. Hedefimiz etkinlik boyunca 50 tonu bulmak” ifadelerini kullandı.

BİZ DE YAPAMAZ MIYIZ?

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin bu girişimi akıllara Elazığ’ın yöresel ürünlerini getirdi. Elazığ’ın yöresel ürünleri de bu şekilde ülkenin çeşitli şehirlerinde ücretsiz bir şekilde vatandaşlara ikram edilerek tanıtımın yapılmasının şehre büyük bir getirisi olacağı yorumlanıyor. Birçok yöresel ürünümüz olmasına rağmen bir türlü ürünlerimizi istenilen şekilde tanıtamadık. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi gibi Elazığ’ın da yöresel ürünlerinin ülkenin çeşitli şehirlerinde meydanlarda vatandaşlara ücretsiz bir şekilde ikram edilmesinin gündeme gelmesi bekleniyor.