Elazığ'da Yaşanan Su Kesintileri Nedeniyle Vatandaşlar Açıklama Yaptı

Elazığ genelinde yaşanan su kesintileri nedeniyle vatandaşlar yetkililere seslendi. Ulukent ve Kırklar Mahallesi sakinleri de toplanarak açıklama yaptı. Her iki mahallenin muhtarının katıldığı açıklamada; vatandaşlar su kesintilerinin sık sık yaşanması nedeniyle mağdur olduklarını ifade ettiler.

Elazığ'da Yaşanan Su Kesintileri Nedeniyle Vatandaşlar Açıklama Yaptı

Elazığ’da bayram öncesinde yaşanan su kesintileri nedeniyle vatandaşlar açıklama yaptı.

Elazığ şehir genelinde yaşanan su kesintilerinin ardından Elazığ Belediyesi açıklama yapmış ve açıklamasında; “Merkeze bağlı Mollakendi mevkiinde bulunan ve şehrimizin içme suyunu karşılayan P1 pompa istasyonunun beslendiği ana enerji nakil hattında dün akşam saat 20.00 sularında meydana gelen yangın nedeniyle şehir genelinde su kesintisi yaşanmaktadır. İtfaiye ekiplerinin anında müdahale ettiği yangın söndürme çalışmaları tamamlanmış, oluşan arızanın giderilmesine yönelik çalışmalar sürdürülmektedir. İvedilikle sürdürülen çalışmaların tamamlanmasının ve pompa istasyonumuza enerjinin verilmesinin ardından yeniden şehir geneline su verilmeye başlanacaktır” denilmişti.

Elazığ genelinde yaşanan su kesintileri nedeniyle Ulukent ve Kırklar Mahallelerinde yaşayan vatandaşlar açıklama yaptı.

“YARIN BAYRAM SULARIMIZ YOK”

Mahalle sakinlerinden biri, “Biz 3 aydır susuzluktan mahvolduk. Ne karaçalı akıyor ne evimizde su akıyor. İkinci gün kesilmese üçüncü gün kesinlikle kesiliyor. Ama nereye kadar? Yarın bayram sularımız yok. Birileri bize yardım etsin. Nereye kadar çekelim bunu? Yarın bayram ne yapacağız? Suyumuz yok bir şeyimiz yok. Bize yardımcı olsunlar, susuzluğumuzu gidersinler. Artık öldük. Taşınalım mı biz buradan? Nereye gidelim” dedi.

“TEK BEKLENTİMİZ SUYUMUZUN OLMASI”

Bir diğer mahalle sakini ise “Bizim Ulukent’te yaklaşık 2 aydır suyumuz kesiliyor.  2-3 gün kesildikten sonra biz tabi ki geleceğini düşündük. Belediyeyi aradık sıkıntı yok dedi. Ondan sonra suyumuz git gide daha kötü oldu. Gündüz 2 saat gece 2 saat verdiler sonra komple gitti. Şimdi burada çocuğumuz yaşlımız var. Karşımızdaki Karaçalıdan da su gelmiyor. Mecbur aşağı inip su getiriyoruz. Elazığ gibi yerde şehir merkezinde su kesintisiz 1 ay çok uzun sürdü. Şahin Başkana buradan mahalle sakini olarak söylüyorum, inşallah 2-3 gün içerisinde giderilir. Öncelikle bayramda su kesintimiz giderilsin bayramda misafirimiz olacak gidenimiz gelenimiz olacak. Tek beklentimiz suyumuzun olması” diye kaydetti.

DOĞAN: AĞZINI AÇAN BİZE HAKARET EDİYOR

Kırklar Mahallesi Muhtarı Necati Doğan, 3 – 4 aydır su sorunu yaşadıklarını ifade ederek, “Su sorunu 3 gündür Elazığ’ın genel sorunu. Pompada yangından dolayı bu sıkıntı çekiliyor. Bizim sıkıntımız 3 gün değil. 3-4 aydan beri Ulukent, Kırklar Mahallesi, Esentepe’de sular kesiliyor. Gündüz 2’de kesiliyor sabah namazında geliyor. Bu yüzden üstte olan ablalarımızın isyan etme sebebi bu. Belediyeye itfaiyeye telefon açıyoruz. Belli sorunları halletmeye çalışıyoruz. Bu sorunun kökten çözülmesini istiyoruz. Üst taraflar bu sorunun çözülmesini istiyoruz. Halk 185’e ulaşamadığında en yakın bize ulaşıyor. Ağzını açan bize hakaret ediyor. İsyanı geçtik olay artık hakaret boyutuna geldi” ifadelerini kullandı.

ATLAN: HAMZABEY BARAJINI 8 YILDIR YAPMIYORLAR

Diğer mahallelerde olduğu gibi Ulukent Mahallesi’nde de su sorunu yaşadıklarını belirten Ulukent Mahalle Muhtarı Ayhan Atlan, “Bu problem sadece Ulukent mahallemizde değil, diğer mahallelerde de olduğu gibi bizim mahallenin bir kısmında su problemi yaşıyoruz. Denildiği gibi su ihtiyaçtır, yol medeniyettir anlayışı ile vatandaşların hastası var, bayram arifesi 3-4 aydır ardı ardına su kesilince Vatandaş tedirgin. Bu su yokluğu aslında ilimizin bize sürekli denildiği gibi 3 tarafı sularla kaplı olduğu halde biz bu su sıkıntısını çekiyoruz. Vatandaş haklı. Bunu sadece belediyemize mal etmemiz lazım. Belediyemiz elinden geleni yapıyor. Bunu da milletvekillerimiz, yetkililerimiz, valimiz, bakanlarımız, cumhurbaşkanımız belediyemize yardımcı olsunlar. Bir Hamzabey Barajı 8 yıldır barajın eseri yok. Baraj olmuş olabilir, gölet yapılmış olabilir ama 8 yıl çalışma süremez. O zaman bizim ilimizde bir problem var. Bu problem biz vatandaşlarda yok. Biz vatandaşlarımız bize diyor ki bizde problem yok. Yetkililerden rica ediyorum. Milletvekillerimizden özellikle. Hamzabey barajını bir an önce çözüme kavuştursunlar. Belediyemize yardımcı olsunlar, başkanımıza yardımcı olsunlar. Bu su problemi belediyemizin problemi değil. Bu belediyemizin ne kadar zor durumda bırakılıyorsa bunda siyasetçilerimizin de suçu var. Hamzabey Barajını 8 yıldır yapmıyorlar. Bu bizim bir ayıbımızdır” diye kaydetti.

VİDEO

Güncelleme Tarihi: 10 Ağustos 2019, 20:20

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Çok güzel
Çok güzel - 5 yıl Önce

EKREM İMAMOĞLU ŞART...!

İŞSİZ
İŞSİZ - 5 yıl Önce

ZATEN SIKINTIDA OO OY VERİLİR SONRADA ANLAMSIZ BİR ŞEKİLDE SİTEM EDİLİR,YİNE SECİM OLUR YİNE SİTEM EDİLİR...BU KISIR DÖNGÜ BÖYLE SÜRÜP GİDER...HAK EDEN HAK ETTİGİNİ YAŞARMIŞ...BU KİM OLURSA OLSUN..A LAKİN KURUNUN YANINDA YAŞ MİSALİ

Ortanca Zülfü
Ortanca Zülfü - 5 yıl Önce

2009 da gündeme gelen 2012 yılında temeli atılan 2015 yılı sonunda tamamlanması planlanan Hamzabey Barajı, yıl oldu 2019 hala tamamlanıp şehire su veremedi.

Burçin
Burçin - 5 yıl Önce

Elazığ 2014 seçim sonuçları: %54,4 AKP. 2019 seçim sonuçları: %40,38 AKP. Yarın seçim olsa kim kazanır? Sonuç ortada. Daha suyu olmayan merkeze bağlı köyler bile var. Yıl şu an 2019 hatırlatırım.Muhtar diyorki "şehrimizde bir sorun var. bizde yok,vatandaşta sorun yok" diyor. Peki oyu kim verdi?Seçilmişler kimin oyuyla seçildi? Almanyadaki Sabrina mı gelip oy kullandı? Bu şehrin bu halde olmasının nedeni kim? Özeleştiri yaptınız mı?

Vecdi
Vecdi @Burçin - 5 yıl Önce

En yüksek Oy aldığı 5 ilden biriydi. %67 olan oy oranı 24 Haziranda %52 ye 31 Martta %40 a düştü. Şimdi olsa %35 olur. Hızla destek düşüyor ama hala düşüş sebeplerini çözmek bir yana aynı sebepler artarak sürüyor.

Sonuçlar geldi
Sonuçlar geldi - 5 yıl Önce

KIRKLAR MAHALLESİ

SEÇMEN SAYISI: 10.871

GEÇERLİ OY SAYISI: 8.793

AK PARTİ: 5.692 - %67.80

MHP: 718 - %8.16

CHP: 571 - %6.49

İYİ PARTİ: 307

ULUKENT MAHALLESİ

SEÇMEN SAYISI: 10.509

GEÇERLİ OY SAYISI: 8.519

AK PARTİ: 5.262 - %61.76

MHP: 730 - %8.56

CHP: 635 - % 7.45

SIRADAKİ HABER

banner137