Denizli deprem fırtınasına tutuldu. Saat 09.34'te 5,5 büyüklüğünde meydana gelen deprem sonrasında 3 büyük deprem daha kayıtlara geçti.  İzmir ve Antalya'da da hissedilen depremin merkez üssü Acıpayam ilçesi olarak belirlendi. Deprem nedeniyle 15’in üzerinde ev yıkıldı.

FRANK HOOGERBEETS: TÜRKİYE RİSK ALTINDA

Deprem tahminleri doğru çıkan yeni nesil deprem tahmincisi Frank Hoogerbeets geçtiğimiz hafta Türkiye'de yakın tarihte yüksek sismik faaliyet beklediği bölgeleri açıklamıştı.

Hoogerbeets, Türkiye'nin özellikle Akdeniz ve Ege kıyılarının da yer aldığı Avrasya deprem hattında sismik faaliyetlerin daha aktif olacağı konusunda uyarılarda bulundu. "Türkiye sıradaki yer olabilir." açıklamasında bulunan Hoogerbeets "Türkiye'de 7 büyüklüğünde bir deprem çok olası. Deprem Orta Anadolu'da da olabilir İstanbul yakınlarında da olabilir." diyerek Türkiye'nin risk altındaki bölgelerden biri olduğunu vurgulamıştı.

ERCAN: 2019 YILI DEPREM YILI OLACAK

Deprem uzmanı Prof. Dr. Ahmet Ercan önemli açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Ercan, “2019 yılı bir deprem yılı olacak ve 2025'e kadar sürecek. Bütün Türkiye için söylüyorum, 6, 6.5 ve 7'lik yıkıcı bir depremi görmemiz muhtemeldir” ifadelerini kullandı.

ELAZIĞ’DA CİDDİ BİR ÖNLEM HALEN ALINMADI

Türkiye ve Dünyadaki deprem uzmanları; olası bir depreme karşı uyarılarda bulunurken akıllara Elazığ’daki evler geldi. Elazığ’da eski yapılar küçük depremlerde hatta yağmur yağdıktan sonra dahi çöke biliyor. Ancak birinci derece deprem bölgesinde yer alan Elazığ’da ciddi bir önlem halen daha alınmadı.

ELAZIĞ’DAKİ ESKİ YAPILAR DEPREME DAYANIKLI DEĞİL

İnşaat uzmanları; Elazığ’da olası bir büyük depremde ciddi can kayıplarının yaşana bileceğini belirtirken, özellikle Nailbey, Kültür, Akpınar, İzzetpaşa ve Yeni Mahalle’deki eski binaların riskli olduğunu ifade ediyorlar. Bölgedeki mahallerde yer alan eski binaların depreme dayanıklı olmadığı ve bitişik nizamla yapıldığı için çevresindeki apartmanlara tutunarak ayakla kaldığını belirten uzmanlar, olası bir depremde bu binaların hemen çökebileceğini söylüyor.

Biran önce eski evlerin yıkılarak yeni konutların yapılması gerektiğini belirten uzmanlar bu konuda zaman kaybedilmemesi gerektiğini hatırlatıyor.