Elazığ'daki O İlçe Kendi Elektriğini Üretmeye Hazırlanıyor

Karakoçan Belediyesi tarafından kurulmak istenen Güneş Enerji Santralinin yer tahsisi Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından ilçe belediyesine yapıldı.

Elazığ'daki O İlçe Kendi Elektriğini Üretmeye Hazırlanıyor

Karakoçan Belediyesi ilçede elektrik üretimi yapabilmek için Milli Emlak Müdürlüğü’nden yer tahsisi için talepte bulunmuştu.

Karakoçan ilçesi Yeni Mahalle’de bulunan alanın Karakoçan Belediyesi’ne tahsisi için Milli Emlak Genel Müdürlüğü’ne yazı göndermiş ve süreç başlatılmıştı.

Milli Emlak Genel Müdürlüğü süreç içerisinde araştırmalarını yaptı ve kararını verdi. Milli Emlak Genel Müdürlüğü Karakoçan Belediyesi tarafından talep edilen arsayı, güneş enerji santrali kurulmak üzere Karakoçan Belediyesi’ne tahsis etti.

MİLLİ EMLAK YER TAHSİSİNİ YAPTI

İlgili yazıda; Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Elektrik Enerjisi Üretimi Amaçlı kullanımına ilişkin kanın ile Enerji Piyasası düzenleme kurulu mevzuatı kapsamında ilgili idarelerden gerekli izinlerin alınması kaydıyla 5018 sayılı kanunun 47’inci maddesi ile 1 nolu Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkı’nda Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 101’inci maddesinin birinci fıkrasının (ç) bendi uyarınca “güneş enerji santrali kurulmak üzere” Karakoçan Belediye Başkanlığı’na 2 yıl süreyle ön tahsisi uygun görüşmüştür.

Söz konusun taşınmazların 2 yıl süre içerisinde yatırım projesinin hazırlanması, yatırım programına alınması ve tesis/bina inşaatına başlanılması halinde ön tahsisin hizmet sürecince devamı için kesin tahsise dönüştürülmesi yönünde talepte bulunulacaktır” denildi.

“KENDİ ELEKTRİĞİMİZİ KENDİMİZ ÜRETECEĞİZ”

Konuyla ilgili açıklama yapan Karakoçan Belediye Başkanı Ayhan Akbaba; Yakın zamanda kendi Elektriğimizi kendimiz üreteceğiz.

Projesi bitme aşamasında olan GÜNEŞ ENERJİ SANTRALİMİZİN yer tahsisi Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından onaylandı. Sürece katkı ve desteklerinden ötürü Elazığ Milletvekillerimiz Sn Metin Bulut, Sn Sermin Balık, Sn Z.Tolga Ağar, Sn Zülfü Demirbağ ve İl Başkanım Sn Ramazan Gürgöze’ye teşekkür ediyorum” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Hadi
Hadi - 4 yıl Önce

Teşekküre gerek yok başını salla yeter başkan, bu dönemden sonra g.....le göge çıksanız artık size iktidar olabilme ümidi son bulmuştur. Artık millet sizinle beraber yürüdük biz bu yollarda yerine sepeti koluna herkes yoluna diyecektir. 2023 Haziran a kadar .....

Faruk AKSOY .Harput Mutfağı Ankara
Faruk AKSOY .Harput Mutfağı Ankara - 4 yıl Önce

Emeği geçen karakoçan belediye başkanıve Elazığ milletvekillerine şükranlarımı.iletişim kim Elazığ a çivi takıyorsa Allah elinde tutsun mrmleketimi seviyorum. BAŞARILARININDİLİYORUM

Gazı Biliz
Gazı Biliz - 4 yıl Önce

Sevgili Başkan bir Karakocanli olarak sızı kutluyorum.

SIRADAKİ HABER

banner137