Sanayi Mahallesi’nde Suriyelilerle bir esnafın tartışması kavgaya dönüşmüş bunun üzerine olaylar büyümüştü.

Vatandaşlar mahallelerinde Suriyeli istemediklerini ifade ederken, kavgaya karışan Suriyeliler apart topar mahalleden çıkarılmış ve Hicret Mahallesi’ne yerleştirilmişti. Emniyet daha sonra o Suriyelileri Kilis’teki kamplara göndermişti.

"TÜM ELAZIĞLILARDAN ÖZÜR DİLERİZ"

Yaşananların bir diğer tarafında ise Elazığ’da yıllardır yaşayan diğer Suriyeliler vardı… Yaşanılan kavgayı duymuşlar ve kavgaya karışan Suriyelilere tepki gösteriyorlar. Elazığ’daki Suriyeliler Kanal Fırat’a açıklama yaparak, “Kavgaya karışan Suriyeliler adına tüm Elazığ halkından özür dileriz. Kavga etmek isteyen Suriyeli varsa gidip Suriye’de kavga etsin. Biz yıllardır Elazığ’da yaşıyoruz. Hiçbir sorun görmedik. Elazığlılar bize yardım etti. Bizi sahiplendi. Biz şimdi Elazığlılardan özür diliyoruz. Tüm Suriyeliler aynı olamaz. Küçük büyük tüm Elazığlılardan tekrar tekrar özür diliyoruz. Allah Elazığlılardan Türkiye’den razı olsun” dediler.

Muhtarlar Dayanışma Derneği Başkanı ve Hicret Mahallesi Muhtarı Murat Gülbasan ise denetimlerin artırılması gerektiğini ifade etti.

VİDEO