Afrika kıtasının batı kısmında yer alan Gana Cumhuriyeti’ne; her yıl olduğu gibi bu yıl kurban bayramında da Elazığ’dan hayırsever vatandaşlar tarafından 500 hisse kurbanlık bağış yapıldı.

“500 HİSSE KURBANLIK İSLAMİ USULLERE GÖRE KESİLDİ”

Elazığlı işadamı İbrahim Kayaoğlu tarafından organize edilen 500 hisse kurban bağışı, bayramda Gana’da hisse sahiplerinin isimleri okunup vekaletlerinin alınmasıyla İslami usullere göre kesildi.

Gana Cumhuriyeti’ne Elazığ’dan gönderilen kurban bağışı hakkında bilgi veren İşadamı İbrahim Kayaoğlu, kesilen kurbanların oradaki ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırıldığını söyledi.

“ELAZIĞ’I ÇOK SEVİYORLAR”

Ganalı vatandaşların Elazığ’ı çok sevdiğini ifade eden İbrahim Kayaoğlu, bağış yapan vatandaşlara kurban kesimlerinin video kayıtlarının da gönderildiğini söyledi.

Alınan kurban bağışlarının başka hiçbir amaçla kullanılmadığını ve kurban ibadetinin İslami usullere göre gerçekleştiğini vurgulayan Kayaoğlu, Gana’daki ihtiyaç sahibi insanlara kurban bağışı yapan hayırseverlere teşekkür etti.

ELAZIĞ’A TEŞEKKÜR

Gana’da kurban bağışlarının ulaştırılmasında görev alan aynı zamanda Gana’yı Elazığ’da; Elazığ’ı da Gana’da tanıtan Abdul Nasiru—Deen  gelen kurban bağışlarının Türkiye’nin kendilerine gösterdiği sevgi sembolü olduğunu söyledi. Abdul Nasiru—Deen, özelliklede Elazığ’dan gelen bağışlar için teşekkür etti.

Nasiru-Deen yaptığı konuşmada, “Binlerce kurban geliyor. Bu birbirimizin sevgisinin ve destek olmalarının sembolüdür. Gana’da her sene en az 1 milyon dolar değerinde kurban kesiliyor. Bu Türkiye’nin burada olan Müslümanlara ve Müslüman olmayanlara da gösterdikleri bir sevgidir. Bize gelen bu kurbanları sadece bir et parçası gibi görmüyoruz. Bizim için bir muhabbetin sembolüdür. Bizim için bir liderimizin halen hayatta olduğunu yani Osmanlının hala hayatta olduğunu, eski olan halifemizin hala hayatta olduğunun bir göstergesidir” dedi.