Elazığ’a imza gününe gelen yazar Sinan Yağmur, ”Barışın huzurun kardeşliğin beşiği, yiğitler gakkoşlar diyarı Elazığ’dan bütün ülkemize ve İslam alemine sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Bir mübarek kandil gecesinin yaşandığı şu günde bir edebiyat kültür etkinliği olarak çok sevdiğim, memleketim gibi gördüğüm Elazığ’da kardeşlerimizle birlikte olmaktan çok mutluyum ve bütün kardeşlerimize sevgi ve saygılarımı iletiyorum ”dedi.

Yazar Yağmur, “Elâzığ Milattan önceden itibaren kendisinden sıkça bahsettirmiş bir şehirdir. Ülkemizde kardeşliğin oluşmasında çok büyük katkıları vardır. Elazığ bir kültür beşiğidir. Edebiyatta mihenk taşı olarak gördüğüm 3 isim Elazığ’da yaşamıştır. Birincisi Cemil Meriç ikincisi Ahmet Kabaklıdır. Mevlana’yı tanıdığım kitap Ahmet Kabaklı ‘nın kitabı olmuştur. 3. İsim Prof.Dr. Mehmet Aydın, onun kitapları özellikle İslam felsefesine yönelik olarak yazdığı kitapları bize ve bizim yönümüzde giden edebiyatçılara ışık tutmuştur. Elazığ demek edebiyat, kültür, müzik demektir ”diye konuştu.

Harput divanını, Elazığ havalarını çok sevdiğini söyleyen yazar Sinan Yağmur, “Yazar Sinan yağmurada gönüllerini açıp 7 sene içerisinde 15-16 kere şehrine davet eden Elâzığ yazara edebiyatçıya önem veriyor. Elazığ’da olmaktan dolayı çok mutluyum. Dün sosyal medyada öğrenci arkadaşlar bizi çaya davet etti. Kırmadık öğrenci evine çaya gittik ”dedi.