Elazığ’da meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremden zarar gören vatandaşlar için yardım kampanyası başlatılmasına karar verildi.

Yardım kampanyasına ilişkin “Cumhurbaşkanı Kararı” Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı.

“YARDIM KAMPANYASI DÜZENLENMESİNE KARAR VERİLMİŞTİR”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan 2093 sayısı kararda; “Elazığ’da meydana gelen deprem afetinden zarar gören afetzedeler için yardım kampanyası düzenlenmesine ilişkin ekli kararın yürürlüğe konulmasına, 5902 sayılı kanunun 23’üncü maddesi gereğince karar verilmiştir” denildi.

YARDIM KAMPANYASININ KOORDİNASYONUNU AFAD YAPACAK

Cumhurbaşkanı Kararı’nın devamında; “Elazığ’da meydana gelen deprem nedeniyle zarar gören afetzedeler için insani yardım kampanyası başlatılması kararlaştırılmış ve söz konusu insani yardım kampanyasının koordinasyonunu yapmak üzere Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı görevlendirilmiştir.

Kampanya kapsamında valilikler, belediyeler ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarınca toplanan yardımların aktarılması ya da gerçek ve tüzel kişilerce doğrudan bağış yapılması amacıyla kamu bankaları veya özel bankalar nezdinde açılacak hesaplar Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından duyurulur” ifadeleri kullanıldı.