Bu kez liseli öğrenciler için söylediler.

Elazığ Devlet Klasik Türk Müziği Korosu, soluğu Gazi Anadolu Lisesi’nde aldı, eşsiz Harput Musikisiyle kulakların pasını sildi.

“AMACIMIZ HARPUT MUSİKİSİNİ ÖĞRENCİLERİMİZE SEVDİRMEK”

Gazi Anadolu Lisesi Müdürü Murat Aslan, “Hem öğrencilerimize moral ve motivasyon olması açısından hem de Harput musikisini öğrencilerimize sevdirmek amacıyla Devlet Klasik Türk Müziği Korosuyla bir protokol imzaladık. Bu protokol gereği her eğitim öğretim yılı dönem başında ve dönem sonunda olmak üzere dört tane önemli sunu olacak. Tabi bu sunuların gerçekleştirilmesinde, bu etkinliğin gerçekleştirilmesinde büyük emeği olan devlet sanatçılarımıza ve koro müdürümüze okulumuza yapmış oldukları bu etkinlikten dolayı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

“ETKİNLİKLERİMİZE DEVAM ETMEKTEYİZ”

Elazığ Devlet Klasik Türk Müziği Korosu Müdürü Olcay Bürhan ise, “Elazığ Devlet Klasik Türk Müziği korosu olarak etkinliklerimize devam etmekteyiz. Elazığ Devlet Korosu olarak bir görevimizde yerel de mahalli müziğimiz olan Harput musikisini gençlerimize sevdirmek ve tanıtmaktır. Bugün bu çerçevede de Elazığ İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze bağlı olarak Gazi Anadolu Lisesi’nde bir Harput musikisi planladık. Okul müdürlüğümüzle beraber yapmış olduğumuz protokol çerçevesinde Harput musikisi konseri düzenlemiş bulunuyoruz” şeklinde konuştu.