Vatandaşların şikayetçi olduğu özellikle geceleri insanları rahatsız eden abartılı egzozlara karşı Elazığ Emniyet Müdürlüğü ekipleri yoğun bir şekilde çalışmaya devam ediyor.

Şehrin çeşitli noktalarında Elazığ Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan uygulamalarda abartılı egzozu bulunan araçlara ciddi cezalar kesildi.

 

YAZ DÖNEMİNDE 25 ARAÇ TRAFİKTEN MEN EDİLDİ

Elazığ Valiliği koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü Trafik ekiplerince polis sorumluluk bölgesinde araçlarında yönetmeliklere aykırı olarak teknik değişiklik yapan, abartı egzoz kullanmak suretiyle yüksek ses çıkaran, çevreye zarar veren ve gürültü kirliliğine neden olan araçlara yönelik olarak 2018 yılı yaz döneminde yapılan denetimlerde; 149 araca Trafik İdari Para Cezası Karar Tutanağı düzenlendi ve 25 araç da trafikten men edildi.

 

9 AYDA 39 ARAÇTRAFİKTEN MEN EDİLDİ

Ayrıca 2018 Ocak ayı başından günümüze kadar yapılan söz konusu uygulamalarda toplam 274 araca Trafik İdari Para Cezası Karar Tutanağı düzenlendi, 39 araç ise trafikten men edildi.

2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunun 30/1b maddesi şöyle; Diğer eksiklik ve bozuklukları bulunan araçlarla, görüşü engelleyecek veya bir kaza halinde içindekiler için tehlikeli olabilecek süs, aksesuar, eşya ve çıkıntıları olan araçları kullanmak, karayolunu kullananlar için tehlike yaratacak şekilde olan veya görüşü engelleyecek ve çevredekileri rahatsız edecek derecede duman veya gürültü çıkaran araçları kullanmak…