Elazığ Emniyet Müdürlüğü Saldırısıyla İlgili Bir Hain Daha Yakalandı

Elazığ Emniyet Müdürlüğü binasına bomba yüklü araçla intihar saldırısı düzenleyip 3 polisimizin şehit olduğu, 225 kişinin de yaralandığı hain saldırıda kullanılan aracı emniyet binası önüne götüren 'Gavur Sülo' kod adlı Süleyman Şimşek jandarmanın düzenlediği nefes kesen bir operasyonla yakalandı.

Elazığ Emniyet Müdürlüğü Saldırısıyla İlgili Bir Hain Daha Yakalandı

Elazığ Emniyet Müdürlüğüne 18 Ağustos 2016 günü bomba yüklü kamyonetle düzenlenen intihar saldırısında 3 polisimiz şehit olmuş, 225 kişi de yaralanmıştı. 5 ton patlayıcıyla saldırıyı gerçekleştiren terörist Kamil Çelebi de olay yerinde parçalandı.

Patlama sonrası olay yerinden toplanan deliller ve güvenlik güçlerine teslim olan teröristlerin itiraflarıyla canlı bombayı, bomba yüklü araçla olay yerine getiren kişinin Gavur Sülo kod adlı Süleyman Şimşek olduğunu belirttiler. Süleyman Şimşek'in Dicle kırsalındaki Görese Dağı eteklerindeki Kurşunlu Köyünde hazırlanan bomba yüklü araca refakat ederek canlı bomba teröristi emniyet binası önüne kadar götürdüğü öğrenildi.

EVİNİ TERK EDİP DAĞA KAÇTI

Patlama sonrası kayıplara karışan Şimşek hakkında Diyarbakır, Elazığ, Dicle Başsavcılıklarınca arama kararı çıkarıldı, ancak Gavur Sülo'nun izine 2 yıldan beri bir türlü rastlanılamadı.

Elazığ'daki saldırıdan sonra Diyarbakır'ın Dicle ilçesine bağlı Yokuşlu köyündeki evini terk edip kayıplara karışan ve yanında sürekli kalaşnikof tüfek ve glock suikast tabancası bulunduran Gavur Sülo, teröristlerin şehir merkezlerinde yapmayı planladığı bombalı katliamlarda kullanılmak üzere araç gasp ederek kırsal alana götürüp terörist sorumlularına teslim ediyordu.

Şimşek Kuzey Irak'tan yeni gönderilen ve arazi yapısını bilmeyen teröristlere arazide öncülük yaparak karakol ve üs bölgelerinin nerelerde olduğuna dair bilgiler verip önlem almalarını sağlıyordu.

SİLAHLI 10 TERÖRİST AKTİF VE TEHLİKELİ

Güvenlik güçlerine teslim olan ve Şimşek'i fotoğrafından teşhis eden E.D ve R.K adlı 2 terörist, Şimşek'in Diyarbakır'ın Dicle ve Hani İlçelerinde PKK'lı teröristlerin lojistik ihtiyaçlarının karşılanmasını sağladığını ve örgütün en çok güvendiği adamlarından biri olduğunu belirttiler. Şimşek'in bölgeler arası haberleşmede gizli yazışmaları getirip götüren özel kurye olduğunu, askerlerin dikkatini çekmemek için motosikletle yalnız dolaştığını anlattılar.

10 TERÖRİST KADAR ETKİLİ

2 itirafçı terörist, Şimşek'in kırsal-şehir arasında sağladığı bağlantı nedeniyle silahlı 10 terörist kadar etkin ve aktif olduğunu ifade ettiler. Güvenlik güçleri, Süleyman Şimşek'i yakalayabilmek için Görese Dağı eteğindeki Yokuşlu Köyündeki evini ve eşini takibe aldı.

Sabah'ın haberine göre teknik takibe yakalanmamak için cep telefonu kullanmayan Gavur Sülo'nun evine gelebileceği ihbarını alan Jandarma timleri güvenlik güçleri uzun süre evi izlemeye aldı. Eve gelen Gâvur Sülo, Yokuşlu köyünde bulunan Jandarma Karakolundaki görevli askerlerce saklandığı evde 2 yıl sonra kıskıvrak yakalandı.

Hakkında "Ülke birliğini ve bütünlüğünü bozmak" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle soruşturma bulunan Süleyman Şimşek, tutuklanarak cezaevine konuldu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
serdümen
serdümen - 5 yıl Önce

devletimiz yakaladı iyi güzelde ,hapiste bizim paramızla vergimizle karnını doyuracak böyle adalet istemiyoruz,idam istiyoruz kardeşim idam..

Yakala-besle-sal
Yakala-besle-sal @serdümen - 5 yıl Önce

Dağda yakalanma korkusu vardı şimdi keyfi yerinde yemek sıcak yatak bide pkk lı ların koğuşuna yerleştimi ohhh ne ala

SIRADAKİ HABER

banner137