18 Ağustos 2016 yılında Elazığ Emniyet Müdürlüğü binasına terör örgütü mensupları, bomba yüklü araçla saldırdı. Saldırının 6. Yıldönümü.. Yıllar geçse de o gün yaşananlar unutulmuyor.

Minibüs sinsice Emniyet Müdürlüğü’nün bahçesine girmek istedi ancak bahçeye giremeden duvar dibinde devrildi ve minibüsteki bomba patlatıldı.

Elazığ Emniyet Müdürlüğü’ne düzenlenen saldırı da 478 kişiye ait araç, bina ve eşyada zarar gördü.

Patlamanın gerçekleşmesinin hemen ardından Elazığlı vatandaşlar yaralılara ilk müdahaleyi yapmak üzere olay yerine akın etti. Kan ihtiyacının giderilmesi için de hastanelerin önünde uzun kuyruklar oluştu

Bombalı saldırının gerçekleşmesinin ardından Dönemin Başbakanı Binali Yıldırım, yanı sıra çeşitli parti temsilcileri, bürokratlar ve STK Başkanları da Elazığ’a gelerek geçmiş olsun dileklerinde bulunmuştu.

Saldırıda yaralanan 217 kişiden biri olan tır şoförü Abdulbasit Özdemir, 17 metrelik demir yüklü tırıyla bomba yüklü minibüsün hemen arkasındaydı ve çevre yoluna doğru gidiyordu. Patlama esnasında tır adeta bombaya kalkan olmuş ve büyük bir facianın önüne geçmişti.

Saldırıdan bir gün sonra Elazığ’da teröre lanet yürüyüşü düzenlenmiş ve Elazığlılar ellerinde Türk bayraklarıyla teröre karşı omuz omuza vermişlerdi. 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda başlayan yürüyüş Ahmet Aytar Meydanı’nda son bulmuş ve il yöneticileri orada konuşma yapmışlardı. Teröre Lanet Yürüyüşü ve Mitingine il yöneticilerinin yanı sıra Eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar da katılmıştı.

Elazığ’ı yasa boğan bu hain terör saldırısının ardından tam 6 yıl geçti. Medya Grubumuz olarak Elazığ Emniyet Müdürlüğü’ne yönelik yapılan saldırıda şehit olan polislerimize bir kez daha Allah’tan rahmet dilerken, patlamanın ardından gözü kara bir şekilde yaralılara müdahale etmek için olay yerine koşan Elazığlı hemşehrilerimize teşekkür ediyor ve bir kez daha hatırlatıyoruz, “unutmayacağız, hatırladıkça da; kinimiz, nefretimiz, öfkemiz bir kat daha artacak”…