İl Özel İdaresi Binasının yeni hizmet binasına taşınmasıyla birlikte Çaydaçıra Kavşağında yer alan eski binanın bulunduğu arsa üçüncü kez ihaleye çıkarıldı.

Arsanın satışı için ilk ihaleye 28 Ekim 2016 tarihinde çıkılmış. Dönemin İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Nazif Bilginoğlu başkanlığında toplanan komisyonda arsaya hiçbir firma fiyat teklifinde bulunmamıştı.

31 bin 974 m² arsa için ikinci ihaleye ise 16 Aralık 2016 tarihinde ihaleye çıkıldı. İl Özel İdaresi eski Genel Sekreteri Nazif Bilginoğlu başkanlığında toplanan komisyona o ihalede de fiyat teklifinde bulunan olmamıştı.

Ve arsanın satışı için üçüncü kez ihaleye çıktı. İl Özel İdaresi Genel Sekteri Mehmet Sabuncu, arsayla ilgili olarak yeni bilgiler vermiş, arsanın tek parça halinde satışını yapamadıklarından dolayı arsayı üçe böldüklerini ve satışı üç parsel halinde yapacaklarını ifade etmişti.

Daha önceden tek parsel üzerinden satışa çıkılan ihalede bu kez 3 parsel üzerinden satışa çıkarıldı. İl Özel İdaresi binasında Genel Sekreter Mehmet Sabuncu başkanlığında toplanan komisyon üçüncü ihaleyi gerçekleştirdi. 3 parsele bölünen arsanın 10 bin metre karelik birinci parseli için 26 milyon, 10 Bin metre karelik ikinci parseli için 30 milyon 500 bin lira,11 Bin 947 yüz metre karelik üçüncü parseli için de 49 milyon 500 Bin TL fiyat teklifi oluşturuldu fakat üçüncü ihalede de şehrin en prestijli arsasına talip çıkmadı.