Bitlis’te 4 Mart tarihinde elim bir helikopter kazası meydana geldi. Meydana gelen kazada Elazığ 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş ve 10 kahraman askerimiz şehit oldu.

8. Kolordu Komutanımız Osman Erbaş’ın hemşehrisi Elazığ eski İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya, komutanımız Korgeneral Osman Erbaş ve 10 kahraman askerimizin şehit olmasının ardından komutanımız Erbaş’ı anlatan duygu dolu bir açıklama yaptı.

SARIKAYA: ÇOK İYİ BİR ASKER VE DEĞERLİ BİR KOMUTANDI

Elazığ eski İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya, “Elazığ İl Müftülüğüm dönemimde çok sık buluşur ve sohbet ederdik. Bazen şehit cenazelerinde, bazen taziye ve şehit aileleri ziyaretlerinde buluşurduk. Çok iyi bir asker ve değerli bir komutandı. Asker için gereken disiplin ve ciddiyetin yanında iyi bir memleket evladı, Anadoluluk ruhuna sahip bir Paşa idi. Bazen özel ziyaretlerde bulunurdum. O da iade-i ziyarette bulunurdu. Memleket meselelerinden bahseder, özelde Yozgat ile ilgili konuşurduk. Küçük birkaç anekdotu aktararak nasıl mütevazı ve iman sahibi olduğunu görelim. “Biz her canlıyı sudan yarattık.” Mealindeki güzel bir hat örneği olan ayeti sordu. Manasını kendisine arz ettim. Ecdadımızın her çeşme başına bu ayeti genelde yazdığını ifade ettim. Çok memnun oldu. Çeşmede bulunan bir işareti “Kayı Boyu işareti” ne benzetti” diye ifade etti.

SARIKAYA: BİZİ GÖRÜNCE DE ÇOK MEMNUN OLMUŞTU

Sarıkaya, “Köyümden bir yakınımın çocuğunu eşimle birlikte kolorduda ziyarete gitmiştik. Pazar günü ziyaretçileri ve erleri ziyarete gelmiş baklava ikram ederek hal hatır sormuştu. Bizi görünce de çok memnun olmuştu. Yine bir komşumuzun çocuğunu birliğe teslim ettiğim zaman buluştuk. Yeğenimizin aşçı olduğunu öğrenince birden “ Arabaşı yapabilir misin evlat?” dedi. Yeğenimiz de “yaparım komutanım.” Dedi. Daha sonra duydum ki, yeğenimizi evine götürmüş, malzemeleri alarak Arabaşı yaptırmış. Bana dönerek unutamadığım şu sözü söylemişti: “ Yeğenin Arabaşı yaptı. Yeğenine söyleme ama anamın yaptığı tadı alamadım.  Fakat teşekkür ettim” şeklinde konuştu.

SARIKAYA: ANA VE MEMLEKET HASRETİ DE DİYEBİLİRİZ BİZ BUNA

Yusuf Sarıkaya, “Arabaşı Orta Anadolu’nun pek çok yöresinde yapılan kış yemeğidir. Önceden yaban kekliği veya gezen tavuk, kaz veya hindi etinden kavrulmuş undan yapılan acılı çorbası ile pelte şeklinde sinilere dökülüp baklava dilimi gibi kesilip çorbaya batırılarak içilen bir mahalli yemektir. Bilmeyen bundan zevk alamaz. İşte Osman Paşamız anlaşılan annesinin yaptığı Arabaşı’yı özlemiş olacak ki, böyle bir özlemini gidermek istemiş herhalde. Ana ve memleket hasreti de diyebiliriz biz buna. Emekli olmama bir hafta gibi bir zaman vardı. 24 Ocak 2020 Elazığ-Malatya 6,8’lik depremi hepimizi epey yormuştu. Peşinden ilk Covid-19 virüsünün Türkiye’de görülmesi ile birlikte başlayan tedbirler herkesi zora sokmuştu. Artık maske, mesafe ve temizlik üçlüsü ile yaşamaya başladık. 01 Nisan 2020 de yaş haddinden emekli olmama bir hafta kala Kolordu!ya davet etti, “Müftü Bey, Hemşehrim, bu zor günlerde kimsenin seni düşünecek hali yok. Çok iyi hizmetler verdin. Birlikte öğle yemeği yiyelim.” Dedi. Memnuniyetle kabul ettim. Çok güzel ağırladı. Kolordu’ya açtığımız mescide Cuma günleri uygun görevlendirme yapılmasını arzu etti. “Çünkü bedelli askerler genelde üniversite mezunudurlar. Bunu düşünmeliyiz.” Dedi. Sonra salgın hastalık nedeniyle Yozgat’ta, köyümde kalacağımı söylediğimde memnun oldu. Köy hayatından biraz bahsettik. Sonra bir hediye almış onu takdim etti. Çok memnun oldum. Teşekkür ettim” dedi.

SARIKAYA: ŞEHİTLİK MAKAMINA ERDİ

Eski Müftü Sarıkaya, “Emekli olduktan sonra da ya ben kendisini arardım. Yahut kendisi beni arar mesajlaşırdık. Ağustosta YAŞ kararları içinde hep orgeneralliğini bekledim. Çıkmayınca aradım. “Nasip” dedi. Bizim gönlümüzde O, hep Orgeneral idi. Ama daha büyük makama, şehitlik makamına erdi. Çünkü Elazığ’da her zaman arayıp hatırlarını sorduğu Şehit annesine, “Şehitlik keşke bize de nasip olsa” diyerek şehadete gitti. Osman Paşam, seni bu kadar yakından tanımam beni derin bir hüzne boğdu. Biliyoruz şehadet seni yükseklere ulaştırdı ama biz dünya şartlarında değerlendirme yaptığımız için göz pınarlarımız kurudu. Ya Hanımefendi ve evlatların nasıl dayandılar ve dayanırlar! Ancak biz imanlı insanlarız. Sabrı da biliriz. Seni ve tüm şehitlerimizi unutmayacağız. On Beş Temmuz hain kalkışmasındaki yiğitliğini de unutmayacağız. Dualarımızda olacaksınız. Allah bizi size komşu eylesin. Bize hakkınızı helal ediniz. Hakkınızı ödeyemeyiz. Selam Paşam! Sana ve tüm şehitlerimize…” ifadelerini kullandı.