Elazığ Fuar ve Kongre Merkezi İnşası Yüzde 70 Seviyesine Ulaştı

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın vaatleri arasında yer alan ve şehrin uzun yıllardır beklediği Fuar ve Kongre Merkezi inşa çalışmaları devam ediyor.

Elazığ Fuar ve Kongre Merkezi İnşası Yüzde 70 Seviyesine Ulaştı

Kültür Park yerleşkesi yanında yer alan lokasyonda hayata geçirilen Elazığ Fuar ve Kongre Merkezi inşa çalışmaları kapsamında, duvar imalatları ve çelik çatı imalatları tamamlandı.

İç ve dış cephe sıva imalat çalışmaları ile dış cephe boya-kaplama çalışmaları devam ediyor.

Fiziki çalışmaların yüzde 70 oranında tamamlandığı, şehir ekonomisine ve turizmine canlılık kazandıracak Fuar ve Kongre Merkezi inşa çalışmalarının Eylül ayı sonunda tamamlanması hedefleniyor.

ELAZIĞ FUAR VE KONGRE MERKEZİ BÜNYESİNDE NELER VAR

Elazığ Fuar ve Kongre Merkezi toplam 25 bin metrekare alan üzerinde, 17 bin metrekare kapalı alana sahip olacak. Elazığ Fuar ve Kongre Merkezi bünyesinde; toplam 6 bin metrekare kapalı fuar ve sergi alanı, iki adet 108 kişilik, bir adet 120 kişilik, bir adet 360 kişilik çok amaçlı salon, üç adet toplantı salonu, fuaye alanı, restoran, kafeterya, ofisler, 145 araçlık kapalı, 42 araçlık açık otopark yer alacak.

ÖZTEKİN: BÖLGENİN EN BÜYÜK FUAR VE KONGRE MERKEZLERİNDEN BİRİ OLACAK

Elazığ Belediyesi Yapı Kontrol Müdürü Taner Öztekin, Elazığ Fuar ve Kongre Merkezinin Doğu Anadolu Bölgesinin en büyük fuar ve kongre merkezlerinden biri olacağını ifade ederek, “İhale sürecinin ardından 12 Mayıs 2020 tarihinde Fuar ve Kongre Merkezine ilişkin yer teslimi gerçekleştirilerek çalışmalara başlandı. Fuar alanımız 25 bin metrekarelik bir alanda 17 bin metrekarelik inşaat alanına sahiptir. Elazığ Fuar ve Kongre Merkezi bünyesinde; iki adet 3 bin metrekarelik toplam 6 bin metrekare kapalı fuar ve sergi alanı, idari binamız bünyesinde çok amaçlı salonlarımız, toplantı salonlarımız ve fuaye alanlarımız yer alıyor. Fuar alanımız bünyesinde ayrıca iki adet 108 kişilik nikah salonu yer alıyor. İstenildiği durumlarda nikah salonlarımız birleştirilerek 216 kişilik bir salon olarak kullanılabilecek şekilde dizayn ediliyor. Nikah salonumuz bölgenin en büyük nikah salonlarından biri olacak.” dedi.

Fuar ve Kongre Merkezi’nin uluslararası organizasyonların yapılabilecek kapasiteye sahip olacağını belirten Öztekin, “Fuar alanımız turizm açısından şehre önemli katkılar sağlayacaktır. Çevre illerden ziyaretçilerimiz gelecektir. Turizmin yanı sıra asıl amacımız ekonomiyi canlandırmaktır. Bu noktada da önemli kazanımlar elde edeceğiz.” diye konuştu.

Fuar ve kongre Merkezinin yıllardır şehrin beklediği bir ihtiyaç olduğunu ifade eden vatandaşlar, Elazığ’a önemli kazanımlar sağlayacak fuar alanını şehre kazandırdığı için Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’na teşekkür ettiler.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
elazığlı
elazığlı - 3 yıl Önce

en başarılı bulduğum proje diyebilirim bunda da fuarı alıp içini toprak dolgu yapıp yaptılar. adam akıllı bir kapalı otopark yapmayı akıl edemediler. vizyon yok 20-30 yıl sonrasını düşünmek yok. yazık ettiler güzelim arsayı ve güzelim projeyi.

Özgür
Özgür - 3 yıl Önce

Reklam görselleri ile gerçek arasında çok fark var gibi..gelecek düşünülerek değil günü kurtarma amaçlı çöp proje

SIRADAKİ HABER

banner137