Elazığ Havalimanı 45 Gün Süreyle Kapatılacak!

Devlet Hava Meydanlarına bağlı Elazığ Havalimanı’nda yapılan pist çalışmaları nedeniyle havalimanı 45 gün süreyle uçuş trafiğine kapatılacak.

Elazığ Havalimanı 45 Gün Süreyle Kapatılacak!

Sadece Elazığ’a değil çevre illere de hizmet veren Elazığ Havalimanı’nda yapım çalışmaları süren “Elazığ Havalimanı Paralel Pist ve Müteferrik İşler” işi kapsamında yeni yapılan pist ile taksi yollarının tamamlanıp, mevcut piste bağlantılarının yapılabilmesi, pist şeritlerinin tesviye edilmesi ve gerekli havacılık tedbirlerinin alınabilmesi için halihazırda kullanılan 07-25 pistinin 1 Ekim 2021 tarihinden itibaren 45 gün süre ile uçuş trafiğine kapatılacak.

Elazığ Havalimanı’nı kullanmak isteyen yolcular ise bu süre zarfında Malatya ve Diyarbakır havalimanları üzerinden uçuşlarını gerçekleştirebilecek.

İkinci pist, 3 bin metre uzunluğunda, 45 metre genişliğinde inşa edilmekte. Projede ayrıca, ilave apron ile bağlantı ve yüksek sürat taksi yolları, çevre yolları ve ilave işler de yer almakta.

Güncelleme Tarihi: 06 Eylül 2021, 17:43

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Hakan
Hakan - 3 yıl Önce

Mualesef bunlar Elazığ'ı kendi oylarıyla bitirdiler. Bari Elazığ'lı ders almış olsa...

MTHN
MTHN @Hakan - 3 yıl Önce

ders alanlar belli baksana bu yorumları beğenmeyen akılsızlar var işte ..

Abdullah Aytimur
Abdullah Aytimur - 3 yıl Önce

Bu kadar aptalca bir karar olabilirmi. Elazığa en yakın havalimanı 150km kim nasıl gidecek üstelik yazıkonak da Elazigin yedek havalimanın ve pist var değerlendir bir şekilde parça parça tadilat yap hadi olmuyor neden bu eksikleri geçen yıl 3 ay uçuşlar durduğu zaman yapmadık? Bu halk bunu hak etmiyor. İdareciler berbat!
Vali beyin adı var icraatı yok!
Vekiller fiyasko!!!
İdarecilerde liyakat sıfır!
Göz göre göre kendi ayağımıza sıkıyoruz. Uyanın ey beceriksizler bu hatalarla devletin yönetimini Altın tepside aç kurtlara teslim edecez, iş iş'ten geçmiş olacak, hoop sonrada 1. İnönü ve Ecevit dönemleri gibi 1000 yıl geriye... Geçmiş olsun Türkiye...

Osman
Osman @Abdullah Aytimur - 3 yıl Önce

Yazıkonaktaki havalimanı askeriyeye baglandı diye biliyorum o yuzden sivil uçuşlara uygun değildir. Pislerin bağlantı yolları ve 1. pistin yapım ve onarımı için 45 gün makul görünen bir süre Ayrıca 2. pist yapımı ve ihalesi olabilmesi için verilen emek iaderecinin başarısını ortaya koyar bence sonuçta 60 70 belki 100 senelik bir yatırım kazandırılmış oluyor Elazığda uçuşlar durduğu zaman pandeminin en yüksek oldugu zamanlardı bu süre zarfın oradaki karabalık çalışacak işçiler ekiplerde dünülmüş ve hastalık bulaşımı hava şartları göz önünde bulundurulmus olabilir. YANİ HER OLAYI SİYASİ MALZEME HALİNE GETİRMEK VE SIRF SİYASİ GÖRÜŞÜNÜZÜ ÖN PLANA CIKARTIP PARLATMAK İÇİN EMEK VEREN EMEKÇİLERİN KARALANMASI EMEKLERİN YOK SAYILMASI ELAZIĞ SAVUNMAK DEĞİL SAHSİ MENFAALERİNİZ UGRUNA ELAZIĞ YOK SAYMAK ELAZIĞA ZARAR VERMEKTİR. HİÇ BİR BİLGİSİ OLMADAN HER KONU HAKKINDA FİKİR YÜRÜTÜP KENDİNİ HERKESDEN AKILLI SANMAKTA BİR ÇEŞİT HASTALIK BU YÜZDEN SİZİ MUHTEMELEN YİNE YAPIMINA KARŞI CIKTIGINIZ FETHİ SEKİN SEHİR HASTANESİNDE UYGUN POL. BASVURMANIZI TAVSİYE EDİYORUM. ŞİMDİDEN SİZEDE GEÇMİŞ OLSUN ABDULLAH BEY

OKU, YORUMLA ve PAYLAŞ ==> https://www.elazigsonhaber.com/comment-read-haber-87277.html

Elazığ Son Haber

Mustafa
Mustafa @Abdullah Aytimur - 3 yıl Önce

kolay mı pist açıp kapatmak ayrıca bahsettiğiniz pist yeni nesil uçakların kullanabileceği bir pist değil zaten bu yüzden o pist kapatılıp 2012 de yeni piste geçildi

Scarface
Scarface @Abdullah Aytimur - 3 yıl Önce

Ulan Elazığ bunların zamanında zaten 100 yıl geriye gitti daha ne diyon sen daha ne kadar geri olabilir ki , değişim şart bunlar güç zehirlenmesi yaşıyorlar

Elazığdan bu zihniyet değişmedikçe
Elazığdan bu zihniyet değişmedikçe - 3 yıl Önce

Bir halt olmaz. Civar, çevre illerden daha az uçuş ve daha yüksek meblağı bırdan uçanlar ödüyor. 1940 lardan beri havaalanı olan bu şehri ne hale getirdiler. Bunu yapanlar tik otura, boyu devrile inşAllah..

Mağdur biri
Mağdur biri - 3 yıl Önce

Neden parça parça tadilat yapılmıyor? Havaalanını kapatmak için tam da üniversitelerin açılacağı zamanı mı beklediler! Bir de akılları sıra öneride bulunmuşlar çevre illerdeki havaalanlarını kullanın diye. Herkesin gece saatinde Diyarbakır’a veya Malatya’ya gidip uçağa binecek imkanı olmuyor maalesef. İnsanları mağdur etmekten başka bir şey değil. 30 Eylül’de olan uçuşlar da iptal edilmez umarım bir mağduriyet daha yaşatmazlar bize.

Doğru ya doğru
Doğru ya doğru - 3 yıl Önce

Zülfü bey de, kan tahlili yaptıracak mi,

Güzel Bir Hizmet
Güzel Bir Hizmet - 3 yıl Önce

Tam elazığ ın hak ettiği :) güzel bir hizmet olmuş. Sırada pertek feribotu var onuda bakıma alırlar

Havalı
Havalı - 3 yıl Önce

Havam gaçtı olmadı bu iş

THY pegasus
THY pegasus - 3 yıl Önce

Covid 19lular ve elazığlılar binemez yasak


SIRADAKİ HABER

banner137