Elazığ Havalimanı'nın Kapatılması Kararı 15 Gün Ertelensin Talebi

Elazığ  Havalimanının 1 Ekim tarihi itibariyle 45 gün kapatılacağının öğrenilmesinin ardından Fırat Üniversitesi öğrencileri duruma tepki gösterdi. 4 Ekim tarihinde eğitimin başlayacağı Fırat Üniversitesi’nde öğrenciler havalimanının 15 Ekim’den sonra kapanmasını talep etti.

Elazığ Havalimanı'nın Kapatılması Kararı 15 Gün Ertelensin Talebi

Elazığ Havalimanı’nda yapım çalışmaları süren “Elazığ Havalimanı Paralel Pist ve Müteferrik İşler” işi kapsamında yeni yapılan pist ile taksi yollarının tamamlanıp, mevcut piste bağlantılarının yapılabilmesi, pist şeritlerinin tesviye edilmesi ve gerekli havacılık tedbirlerinin alınabilmesi için halihazırda kullanılan 07-25 pistinin 1 Ekim 2021 tarihinden itibaren 45 gün süre ile uçuş trafiğine kapatılacak.

Bu haberin duyulmasının ardından Havalimanının 1 Ekim tarihinde kapatılacak olmasına Fırat Üniversitesi’ni kazanan öğrencilerden tepki geldi.

YAKLAŞIK 30 BİN ÖĞRENCİNİN ELAZIĞ’A GELMESİ BEKLENİYOR

Fırat Üniversitesi 2021 – 2022 Eğitim ve Öğretim dönemine 4 Ekim Pazaretesi günü itibariyle başlayacak. 45 binin üzerinde öğrenciye sahip olan Fırat Üniversitesi’nin yaklaşık 30 bin öğrencisi il dışından geliyor.

ÜNİVERSİTENİN BAŞLADIĞI TARİHTE HAVALİMANI KAPALI!

Havalimanının kapatılma tarihinin tamda üniversitenin açılacağı tarihe denk gelmesi öğrencilerin tepkisini çekti. Memlektlerinden Fırat Üniversitesi’ne gelecek olan çok sayıda öğrenci, özellikle batı illerinden Elazığ’a gelmek için havayolunu kullanacaklarını ifade ediyorlar.

Ancak havalimanının o tarihlerde kapalı olması nedeniyle öğrenciler çevre illere oradan da Elazığ’a gelmek durumunda kalacak ki bu da beraberindeki eşyalarıyla birlikte oldukça yorucu bir yolculuk olacak.

1 EKİM DE DEĞİL DE 15 EKİM TARİHİNDE KAPATILSIN

Fırat Üniversitesi öğrencileri de yetkililere seslenerek Elazığ Havalimanı’nın 1 Ekim tarihinde değil de en azından 15 Ekim tarihinden itibaren kapanması gerektiğini talep ediyorlar.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Sahipsiz memleket
Sahipsiz memleket - 3 yıl Önce

Okadar pndemi olsu uçuşlar ertelendi, o süreçte pisti yapabilirdiniz. Ne kadar cahil anlayış varsa bu memleketin kaderimi olacak. Artık bir yol alında gidin.

Mehmet
Mehmet @Sahipsiz memleket - 3 yıl Önce

İlk pist ile yeni pist arası bağlantı yolunun yapılması için ilk önce yeni yapılan pistin bir bağlantı yapılan noktaya gelmesi lazım bu yüzden pandemi sürecinde yapılmamış olabilir ayrıca universiler 13 Eylül'de açılıyor ilk hafta gecikmeler olsa 25 den sonra ciddi bir yolcu azalması olur diye düşünüyorum yani grafikler ve daha önceki veriler incelenerek alınmış bir karar gibi görünüyor

Dayı
Dayı @Sahipsiz memleket - 3 yıl Önce

Otoboscüler bu işe çoğ sevindi öyle duydum

Ali yurek
Ali yurek - 3 yıl Önce

Allah akil fikir versin hadi pandemi surecinde tadilatin yapilmayisini es gectik tam da universitelerin acilacagi doneme calismalari denk getirmek de ne iş! Şirin memleket ancak brokrasi siyasi is adami yerel yonetimi on para etmez

Havaalanı
Havaalanı - 3 yıl Önce

Elazığa gelen öğrenci var, burdan giden öğrenci var bunları yetkililer dikkate alsınlar , bu memlekete düşmanlık yapmayı bırakın artık

Ayşe
Ayşe - 3 yıl Önce

45 gün boyunca havaalanını kapatmak için üniversitelerin açılmasını mı beklediler!? Düşünülmeden verilmiş bir karar. Ertelenmesi gerek.

yılmaz koyun
yılmaz koyun - 3 yıl Önce

PANDEMİ BAŞLADIĞI SÜRECTE HAVA LİMANLARI BÖYLE İŞLERİ ZAMANLAMA YAPARAK ARADAN ÇIKARABİLİRDİ. BU NASIL BİR ANLAYIŞIN ÜRÜNÜDÜR.ANLAMAK MÜMKÜN DEĞİL.
YÖNETİMİ BU KONULARDA DAHA DUYARLI OLMAYA DAVET EDİYORUM.
AYRICA 45 GÜN TADİLAT NEDEMEK ADAMLAR 4 HAFTADA TAM TEŞEKKÜLLÜ HASTANE YAPIYORLAR. VAH BENİM GÜZEL ELAZIĞIM YİNEMİ, SAHİPSİZ KALDIN SEN................

Melele
Melele - 3 yıl Önce

Ne işiniz var bizim köyde.

TK1923
TK1923 - 3 yıl Önce

Bu nasıl bir karar bu tür kararlar yaptım oldu şeklinde verilmez, hiç mi vali beye milletvekillerine danışılmadı. Eminim istişare edilse böyle bir karar alınmazdı. Acilen vali bey bu konuyla ilgilenmeli okulların açılacağı hafta havalimanı mı kapatılır. Acilen düzeltilmeli

Erhan
Erhan - 3 yıl Önce

Sahipsiz Elazığ


SIRADAKİ HABER

banner137