“Elazığ Her Yerde Okuyor” kampanyası büyüme devam ediyor. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünde düzenlenen programda öğrencilere kitap dağıtıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk, Elazığ her yerde okuyor projesine destek verdiklerinden dolayı Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne teşekkür etti.

“AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR SİZİN EVİNİZ, YUVANIZ”

Okumak ve okumayı sevdirme seferberliğinin önemli olduğunu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Eşi Emine Erdoğan hanımefendinin de başlatmış olduğu okur-yazar seferberliğinin tüm Türkiye’de başlatıldığına dikkat çeken Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtük, “ ‘Elazığ Her Yerde Okuyor’ projesi kapsamında kurumlarımızla birlikte buna destek veren kurumlarımızdan biri de Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’müzdür. Ben buradan kurumumuza yöneticilerine ve Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüze çok teşekkür ediyorum.  Burada bizim öğrencilerimizsiniz. Bizim okullarımızda milli eğitimin okullarındasınız. Aile Ve Sosyal Politikalar sizin eviniz, sizin yuvanız fakat bizler de sizin orda ki anne ve babalarınınız. Yani her türlü sıkıntınız, derdiniz, kederiniz olursa bizimle de buradaki aileniz gibi paylaşmaya hazırız. Okuma yazma seferberliğini Elazığ’ımızda da başlattık. Herkesin hem okuması hem de yazması gerektiğini düşünüyoruz” ifadelerini kulandı.

“OKUDUKLARIMIZI HAYATA UYGULAYALIM, YAŞAYALIM, DÜŞÜNELİM”

Milli Eğitim Müdürü Gürtük sözlerine şöyle devam etti, “Yakınlarınız da aileniz de çevrenizde böyle birileri varsa mutlaka en yakın okula muhtarlıklara ve halk eğitim merkezlerine bildirmeniz gerekiyor. Okumak insanı her yönden geliştirir yetiştirir. Ben sözü çok fazla uzatmayacağım sizler de okursanız hem görüşleriniz hem dünya görüşünüz hem de yaşam biçiminiz değişir. Okuduklarımız hayata uygulayalım, okuduklarımızı yaşayalım okuduklarımızı düşünelim. Yani sabit tek bakış açısıyla değil de daha geniş açılardan hayata bakmaya gayret edelim. Ben katkılarından dolayı Aile Sosyal Politikalar İl Müdürümüze ve amirlerimize çok teşekkür ediyorum.”

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Suat Kenç ise kampanyaya ellerinden gelen desteği sağlayacaklarını belirtti.

“OKUMA YAZMA BİLMEYENİN ARTIK BİZ EĞİTİMCİLERİN AYIBI OLDUĞUNA İNANIYORUZ”

Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Suat Kenç konuşmasında, “2018 yılında yaşıyoruz. Medeni, müreffeh dünyada hatırı sayılan bir ülke olduk.  Bir zamanlar büyük savaşlardan sonra sıkıntılı ülke olan Türkiye, artık dev bir ülke konumundadır. Okuma yazma bilmeyenin artık gerçekten bu ülke de biz eğitimcilerin ayıbı olduğuna inanıyoruz. Gerek Cumhurbaşkanımızın Türkiye çapında gerek ki Elazığ Valiliğimizin öncülüğünde Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından Elazığ’da başlatılan okuma yazma seferberliğine, “Elazığ Her Yerde Okuyor” kampanyasına biz de elimizden geleni yapacağız. Burada temel mesele sadece okuma yazma değil aynı zaman da bu ülkenin bir adım daha ileri gitmesidir. Bu süreçte eğitimimizin yanına ekstra da fazladan okumak durumundayız. Bugün Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüz ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile inşallah bundan sonra ki süreçte de özellikle kurumumuzda ki kıymetli evlatlarımızın okuması noktasında siz değerli eğitimcilerden destek bekliyorum. Bu okuma yazma seferberliğinin ve okuma alışkınlığının öncülüğünü yapan İl Milli Eğitime de şahsım ve kurum adına saygılarımı sunarım” dedi.

Daha sonra öğrencilere kitap dağıtımı yapıldı.