Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım başkanlığında yapılan il koordinasyon kurulu toplantısında DSİ 9. Bölge Müdür vekili Hacı Akgül,kurumu tarafından yapılan çalışmaları anlattı.

AKGÜL: HAMZA BEY BARAJIMIZDA İŞİMİZ BİTTİ

DSİ’nin Hamza Bey barajında içme suyu projesin için gerçekleştirdiği isale hattında nihayete erdiğini belirten Akgül, “Elazığ içme suyu kapsamında Hamza Bey barajımızda işimiz bitti. İsale ile alakalı şu anda Asri Mezarlığın önüne kadar geldik. Yaklaşık yolda, kamulaştırmada veya ekimden dolayı geçtiğimiz alan toplam 5 kilometre. 5 kilometreden sonra isalemizi de arıtma tesisimize bağlayacağız inşallah. Arıtmamız bitti. Arıtmada sızdırmazlık fesleri için suyu bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

ŞERİFOĞULLARI: HAMZA BEY BARAJI’NIN SORUNUNUN ÇÖZÜME KAVUŞMASINI İSTİYORUZ

İçme suyu projesinin bir an evvel bitmesini istediklerini belirten Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, “Hamza Bey hakikatten çok önemli. Bir an önce bitmesini istiyoruz. Ama maalesef tabi isale hattı 5 kilometre kaldığını bölge müdürümüz ifade etti. Ama depolar içerisindeki şehir genelinde depoların birbiriyle bağlantısını sağlayacak ihalemizin daha yapılmadığı söz konusu. En büyük problemlerden bir tanesi. Bununla ilgili çalışma yapmamız lazım. Hızlı bir şekilde bu yıl sonuna doğru ihalesini yaptırabilirsek önümüzdeki yıl depolara dağıtım hattının çekilmesinden sonra Elazığ’a su Hamza Bey’den geleceği aşikar. Bunun için biraz hızlı hareket etmemiz lazım. Burada hem sizlere hem bizlere hem siyasilerimize, milletvekillerimize büyük görevler düşüyor. Bununla ilgili bölge müdürümüz planlama yaparsa genel müdürlük nezdinde yada bakanlık nezdinde görüşmeler neticesinde bu sorunu hızlı bir şekilde çözüp bir an önce Hamza Bey Barajı’nın sorununun çözüme kavuşmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

AKGÜL: MOLLAKENDİ HATTINDAN BİZ P2 POMPA İSTASYONUNA SU VERMEYE HAZIRIZ

DSİ 9. Bölge Müdür Vekili Hacı Akgül, “Artıma tesisine suyu ulaştırdıktan sonra Mollakendi hattımız var. O hattan P2 pompa istasyonuna acilden su verebiliriz. Birinci programımız bu. Belediyemiz uygun görürse Mollakendi hattından biz P2 pompa istasyonuna su vermeye hazırız. Suyu ulaştırıp arıtma tesisine sızdırmak testlerini yaklaşık onda da firma şunu söyledi ‘1 ay içerisinde onlarda tamamlanır’ dedi. Ben isaleyi tamamladıktan sonra 1 ay içerisinde testlerimi yaptıktan sonra P2 pompa istasyonuna dönüş arıtmadan geçmiş suyu P2 pompa istasyonuna aktarılabilir seviyeye geliyor” dedi.

KALDIRIM: MÜMKÜN İSE 2020’NİN BAŞINDA VERELİM BU SUYU

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, “Nereden bakarsanız bakın; Elazığ’ın en önemli sorunu, konusu. İyi niyet ile çok aceleci davranıyorsunuz. Hızlı bir şekilde mutabakatı sağlayan belediyemizle P2 pompa hattına mı verilecek? Mollakendi hattı mı, başkanın dediği Doğukent hattı mı? Hangisi sorunu çözecek ise kararı verelim. Karar süreci çok gecikmesin. Diğer konu olarak isale hattını da çözebiliyorsak hızlı bir şekilde çözelim. Mesafe alalım. 2020 diyorsunuz. Mümkün ise 2020’nin başında verelim bu suyu” diye konuştu.

HABER: SITKI TAŞEL