Elazığ İl Hıfzıssıhha Kurulu Yeni Kararları Açıkladı!

Elazığ İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan pandemi kuralları ile ilgili açıklama yapıldı.

Elazığ İl Hıfzıssıhha Kurulu Yeni Kararları Açıkladı!

Elazığ İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, Elazığ Valisi Erkaya Yırık Başkanlığında Elazığ Valiliği Toplantı Salonunda koronavirüs tedbirleri konusunda toplandı.

İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan yeni kararlar açıklandı.

Alınan kararlar şu şekilde;

İlgi (a) İçişleri Bakanlığı Genelgesi'nde belirtilen hususlar İlimiz Umumi Hıfzıssıhha Kurulu'nca değerlendirilmiş olup, Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 27 nci ve 72 nci maddeleri kapsamında 14.04.2021 tarih ve 2021/47 nolu kararında;

1. Hafta içerisinde yer alan günlerde (Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma) 19.00-05.00 saatleri arasında, hafta sonları ise Cuma günleri saat 19.00'da başlayıp, Cumartesi ve Pazar günlerinin tamamını kapsayacak ve Pazartesi günleri saat 05.00'de tamamlanacak şekilde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmıştır.

2. Ayrıca İlgili kararın 6. maddesinde 17 Mayıs 2021 tarihine kadar sivil toplum kuruluşları, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ve bunların üst kuruluşları ile birlikler ve kooperatiflerin genel kurul dâhil yapacakları geniş katılımlı her türlü etkinliklerine izin verilmemesine de karar verilmiştir.

Gelinen aşamada mutasyona uğrayan Covid-19 virüsünün dünya genelinde hastalığın yayılımını artırdığı, ülkemizde de özellikle İngiltere varyantı sebebiyle günlük vaka, yoğun bakım ve entübe hasta sayılarında artış yaşandığı kamuoyunun malumudur.

Bu kapsamda 17 Mayıs 2021 Pazartesi gününe kadar geçici olarak;

İlimizde halkoylamalarının yapılmamasına,

Planlanan halkoylamalarının ertelenmesine,

Kararlara uymayanlar hakkında 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282. maddesi uyarınca her ihlal için 3.150 TL idari para cezası uygulanmasına, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 195. maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasına, oy birliği ile karar verilmiştir" denildi.

Güncelleme Tarihi: 19 Nisan 2021, 16:24

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Dursun
Dursun - 3 yıl Önce

Hep aynı şeyler bunun neresi haber anlamadım Elazığ basını işte normaldir

Hahın Adamı
Hahın Adamı - 3 yıl Önce

Haberciliğe bak

SIRADAKİ HABER

banner137