Jandarma Genel Komutanlığı'ndaki atama ve terfi kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. 28 ile yeni il jandarma komutanı atandı. 4 tümgeneral ve 24 albay emekliye sevk edildi.

Atama kararları kapsamında Elazığ İl Jandarma Alay Komutanlığı’nda da değişiklik yapıldı.

GÖKHAN İNAN, İSTİHBARAT DAİRE BAŞKANI OLDU

Elazığ İl Jandarma Alay Komutanı Gökhan İnan, Albaylıktan bir üst rütbe olan Tuğgeneralliğe terfi etti. Tuğgeneral İnan bu terfiyle birlikte Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde de oldukça önemli bir göreve getirildi. Atama kararıyla birlikte Tuğgeneral Gökhan İnan Jandarma Genel Komutanlığı İstihbarat Daire Başkanlığı görevine atandı.

ALBAY ALİ YILDIZ, ELAZIĞ İL JANDARMA KOMUTANI OLDU

Tuğgeneral Gökhan İnan İstihbarat Daire Başkanlığı’na atanmasının ardından Elazığ İl Jandarma Alay Komutanlığı’na ise Amasya İl Jandarma Alay Komutanı Albay Ali Yıldız’ın ataması yapıldı.

TUĞGENERAL İNAN, ELAZIĞ’DA BAŞARILI İŞLERE İMZA ATMIŞTI

Elazığ’dan Jandarma Genel Komutanlığı İstihbarat Daire Başkanlığı görevine atanan Tuğgeneral Gökhan İnan, Elazığ’da başta terör operasyonları olmak üzere önemli operasyonları yürütmüştü. Tuğgeneral İnan ayrıca Elazığ depremi sürecinde de jandarma komutanlığındaki askerlere vatandaşlara yardımcı olunması için anında talimat vermiş ve sürecin yakın takipçisi olmuştu.

Kanal Fırat medya grubu olarak Albaylık rütbesinden Tuğgeneral rütbesine terfi alan ve ayrıca İstihbarat Daire Başkanlığı görevine atanan Tuğgeneral Gökhan İnan’a Elazığ’a yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür eder, Amasya İl Jandarma Komutanlığı’ndan Elazığ İl Jandarma Komutanlığına atanan Albay Ali Yıldız’a da yeni görevinde başarılar dileriz.

 

ALBAY ALİ YILDIZ KİMDİR?

Jandarma Albay Ali YILDIZ, 1968 yılında Adana İli Yüreğir İlçesinde doğmuştur. Teğmen rütbesiyle 1991 yılında Kara Harp Okulundan mezun olmuştur. 1991-2018 yılları arasında çeşitli birliklerde Takım, Bölük ve İlçe Jandarma Komutanlığı ve Şube Müdürlüğü görevlerinde bulunan YILDIZ, 2014 tarihinde  Albay rütbesine terfi etmiştir.

Albay rütbesiyle; 2018 yılı atamaları ile Amasya İl Jandarma Komutanlığı görevine atanmıştır.

Bayan Gülçin YILDIZ ile evli olup, bir çocuk babasıdır.