Koronavirüs sürecinde yurt genelinde okullar uzaktan eğitim sistemi ile eğitim hayatına devam ediyor.

Bu kapsamda maddi durumu yerinde olmayan öğrenciler için Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tablet dağıtımı gerçekleştiriliyor.

Elazığ İl Milli Eğitim Müdürlüğü de, Elazığ’da dağıtılan tabletler ile ilgili açıklama yaptı.

 “970 ADET TABLET İLİMİZE ULAŞMIŞTIR”

Elazığ Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Son günlerde Bakanlığımızca öğrencilerimizin uzaktan eğitim uygulamaları kapsamında eğitime erişimleri için ilimize gönderilen tablet bilgisayarların dağıtımı ile ilgili olarak kamuoyunun bilgilendirilmesine ihtiyaç duyulmuştur. Bakanlığımız tarafından ilimize toplamda 2920 adet tablet gönderilmesi planlanmış olup, şu ana kadar 3. Faz kapsamında 970 adet tablet ilimize ulaşmıştır. Bu tabletler doğrudan Bakanlığımızın birçok parametreyi göz önünde bulundurarak belirlediği öğrencilerin isimlerine gelmiştir. Bakanlığımızca öğrenci isimleri belirlenirken, ailelerin sosyoekonomik durumu, ailedeki öğrenci sayısı, öğrenci başarısı gibi bazı kriterler temel alınarak her öğrenci için 100 üzerinden puanlama yapılmıştır”

“MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI’NIN TİTİZ BİR ÇALIŞMA İLE HAZIRLADIĞI LİSTEYE UYULMASI İSTENİLMEKTEDİR”

“3. Faz kapsamında Bakanlığımızca ilimize gelen 970 adet tablet 28-29 Aralık 2020 tarihlerinde Bakanlığımızca gönderilen listede adı bulunan öğrencilerimize verilmek üzere okul müdürlüklerine tutanakla teslim edilmiştir. İlimizde dâhil olmak üzere hiçbir il müdürlüğü veya okul müdürlüğünün Bakanlığımızdan veya hayırsever kaynağı ile gelen tabletleri gelişigüzel dağıtmaları söz konusu değildir. Bakanlığımızın ilimize gönderdiği tabletlerin dışında çeşitli hayırseverler veya STK’lar tarafından bağış yoluyla gelen tabletler de yine aynı listede adı bulunan öğrencilerimize sırasıyla dağıtılmaktadır. Hayırseverlerimiz veya diğer sivil toplum kuruluşlarının kendileri tarafından yapılmak istenen dağıtımlarda da Milli Eğitim Bakanlığı’nın titiz bir çalışma ile hazırladığı listeye uyulması istenilmektedir”

“KURULUŞLARIMIZI İHTİYACI OLAN ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN TABLET BAĞIŞINA DAVET EDİYORUZ”

Öğrencilerimize verilen her tablet Bakanlığımızca kurulan TEFBİS’e (Türkiye'de Eğitimin Finansmanı ve Eğitim Harcamaları Bilgi Yönetim Sistemi) işlenmekte olup, bu bilgiler Bakanlığımızca gönderilen öğrenci listeleri ile karşılaştırılmaktadır. Yarının teminatı olan tüm çocuklarımızın uzaktan eğitimden mahrum kalmamaları ve hepsinin internete erişimi herkesten çok bu işin mutfağında olan biz eğitimcilerin en büyük arzusudur. Bu kapsamda devletimizin sağlamış olduğu katkının yanında hayırseverlerimizin, iş adamlarımızın ve sivil toplum örgütlerimizin vereceği katkı oldukça önemlidir. Eğitime ulaşımını sağlayacağımız her öğrenci ülkemizin geleceğine atılan sağlam bir tuğladır. Bu nedenle tüm hayırseverlerimizi, iş adamlarımızı ve Sivil Toplum Kuruluşlarımızı ihtiyacı olan öğrencilerimiz için tablet bağışına davet ediyoruz” denildi.