Elazığ İl Protokolü: Yeni Köprü Bölgemiz ve Ülkemiz İçin Önemli

Doğu-Batı Kuzey Güney ulaşım aksının en önemli noktası olan Yeni Kömürhan Köprüsü ve Bağlantı Tünelleri açılışı sonrası Elazığ il protokolü Yeni Kömürhan Köprüsü’nün bölge ve ülke için önemli olduğunu söylediler.

Elazığ İl Protokolü: Yeni Köprü Bölgemiz ve Ülkemiz İçin Önemli

Yeni Kömürhan Köprüsü ve Bağlantı Tünelleri açılışının ardından il protokolü açıklamalarda bulundular.

Elazığ il protokolü de Elazığ, bölge ve Türkiye adına yeni kömürhan Köprüsü ve bağlantı tünellerinin önemine vurgu yaptılar.

YIRIK: BÖLGEMİZİN EKONOMİK KALKINMASINA, GELİŞMESİNE BÜYÜK KATKI SAĞLAYACAK

Elazığ Valisi Erkaya Yırık, “İki kardeş vilayet; Malatya ve Elazığ Kömürhan Köprüsü’yle daha sıkı bir şekilde buluşmuş ve birleşmiş oldu. Bu köprü sadece Malatya ve Elazığ’ı değil ayrı zamanda Ege, Orta Anadolu, Akdeniz’i Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu’ya bağlayacak devasa bir proje oldu. 720 milyon TL’ye mal olan ve muhteşem bir eser. 660 metre uzunluğunda, 5 bin 155 metre mesafesi ile 2 adet tüneli ve bağlantı yollarıyla gergin asık köprü sistemiyle kendi dalında dünyada dördüncü olan bir proje oldu. Ve burada kullanılan çelik miktarı bugün itibariyle Eyfel Kulesi’nde kullanılan çelik miktarıyla aynı. 7 bin ton. Gerçekten bugün belki birçok kişinin devasa proje olması dönemiyle acaba diyebileceğimiz son derece muhacel, önemli ve zamanında yapılmış bir proje oldu. İnşallah ileriki yıllarda Sayın Cumhurbaşkanımızın da bugün katılımlarıyla bugün 13.30’da açılan köprümüz Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız’ın da katılımıyla, Malatya Valimiz, Elazığ Milletvekillerimiz ve Malatya Milletvekillerimizin katılımıyla açılışını gerçekleştirdik. İnşallah bölgemizin ekonomik kalkınmasına, gelişmesine büyük katkı sağlayacak. Şimdiden hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

BULUT: BAKTIĞINIZ ZAMAN BÜYÜK TÜRKİYE’Yİ GÖRMÜŞ OLUYORSUNUZ

AK Parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut, “Sadece iki tane ili birbirine bağlayan değil, gönülleri birbirine bağlayan devasa bir eser olmuş. Şantiye zamanı çok geldik, çok gittik. Hakikatten o zaman da çok hoşumuza gitmişti ama böylesine muhteşem olabileceğini biz de tahmin etmemiştik. Doğu ve Batı arasında Doğu Anadolu’yla İç Batı Anadolu bölgesini birbirine bağlayan önemli eserlerden bir tanesi. Sadece hizmete matuf değil. Gönüllere de dokunan göze de dokunan hakikatten sadece izlemeye gelebilmek için değebilecek güzellikte olan devasa bir şah eser. Dünyanın dördüncü büyük köprüsü kendi alanında tek klonlu köprüler içerisinde. Baktığınızda sadece bir köprü görmüyorsunuz. Büyük Türkiye’yi görmüş oluyorsunuz. Gelişen Türkiye’yi, kalkınmış olan Türkiye’yi görmüş oluyorsunuz. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

AĞAR: DOSTLUKLARIN BİRBİRİNE DAHA ÇOK TAŞINMASINI SAĞLAYACAK BİR KÖPRÜ OLACAK İNŞALLAH

AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Tolga Ağar, “Hakikatten hizmetlerin sonu yok ama bu köprü gerçekten çok güzel teknolojik bir harika oldu. 2 medeniyetin birleştiği br köprü olabilir diyebiliriz buna. İki hemşehrinin, iki can kardeşin daha sıkı birleşmesini sağlayacak dostlukların birbirine daha çok taşınmasını sağlayacak bir köprü olacak inşallah. Allah hayırlı uğurlu etsin. Öncelikle Malatya’mıza, Elazığ’ımıza, bizlere hayırlı uğurlu olsun. Sonra da tabi ki bütün ülkemize. Türkiye gerçekten son senelerde, son 10-15 sene civarında dünyadaki en büyük inşaat firmalarının sahibi olan bir ülke haline geldi. Allah bu eserlerin devamını nasip etsin. İnşallah bundan sonraki yapılacak olan daha farklı projelerde de AK Parti olarak, Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde kıskandırmaya devam edeceğiz diye düşünüyorum” dedi.

ŞERİFOĞULLARI: . ÇOK GÜZEL MUAZZAM KÖPRÜ VE TÜNEL OLMUŞ

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, “Ulaştırma Bakanımızın katılımıyla bugün hem ilimizi 16 ile bağlayan aynı zamanda Malatya ve Elazığ arasındaki geçiş köprüsü olan Kömürhan Köprüsü’nün yenilenmesi ve tünelin açılışını gerçekleştirdik. Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle gerçekleşti. Çok güzel muazzam köprü ve tünel olmuş. Hem bölgemize hem ilimize hem de ülkemize çok ciddi katkı sağlayacak bir yatırım halinde. Yenilenen köprümüzün ilimize, şehrimize, bölgemize, ülkemize hayırlı olması temennisini diliyorum” diye konuştu.

YILDIRIM: AK PARTİ İKTİDARI BU ŞEKİLDE YATIRIMLARI KAZANDIRMAYA DEVAM EDECEKTİR

AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, “Kömürhan Köprüsü çok güzel bir yatırım oldu. Öncelikle iki şehri birbirine bağlayan, daha sonra da 16 vilayeti birbirine bağlayan harika bir eser olduğu ortada. Her iki şehrin ve diğer faydalanacak diğer insanlık milletine hayırlı olsun diyoruz. AK Parti iktidarı bu şekilde yatırımları kazandırmaya devam edecektir inşallah. Zaman zaman belki bununla ilgili geçmişte belki bir takım eleştirisel anlamda yaklaşımlar olmuştur ama paylaşımda bulunanların bu köprüyü görmelerini özellikle arzu ediyorum. Hayırlı olsun diyorum” ifadelerine yer verdi.

VİDEO

Güncelleme Tarihi: 02 Ocak 2021, 19:33

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Zaza
Zaza - 3 yıl Önce

Pertek köprüsü istiyoruz sıra onda onuda şehrimizin tek vekili Gürsel Erol dile getiriyor bu köprüyü sanki diğer 4 vekil yapmış gibi gururla anlatıyor devletin zorunlu olduğu şeyler bunlar

Karşıyaka Sevdadır
Karşıyaka Sevdadır @Zaza - 3 yıl Önce

Tek Vekil Gürsel Başkanımızdır...

İsmet
İsmet - 3 yıl Önce

Konuşmalar içinde tek beğendiğim İl Başkanı Şerafettin Yıldırım'ın oldu. hem eleştirileri dikkate aldıklarını hem de gelecek adına yeni projelerin yapılmasını hedeflemiş, diğerlerinin konuşmaları bilinenlerin tekrarı gibi,

Zaza
Zaza - 3 yıl Önce

Hayırlı olsun yazık il protokolü dediğinizde tüm vekiller olmalı ikili oynuyorsunuz

x
x - 3 yıl Önce

köprü yokmuydu açılış yapmışlar fark varmı sanıyorsun memlekete agır sanayi kurmuşlar.

SIRADAKİ HABER

banner137