Elazığ bu sabah yine depremle sarsıldı.

AFAD verilerine göre; Elazığ’da saat 09.37’de merkez üssü Kavaktepe olan 5.3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Kandilli rasathanesi ise 09.37’de meydana gelen depremin şiddetini 5.6 olarak açıklandı.

Yaşanan şiddetli depremin ardından Elazığ İl Yöneticileri depremin Merkez üssü olan Kavaktepe Köyü’ne giderek incelemelerde bulundu.

İl yöneticileri incelemelerin ardından Kavaktepe köyünde yaşayan vatandaşların taleplerini de aldı.

Elazığ Valisi Erkaya Yırık’ın açıklamaları şöyle;

“SON RAKAM 49 AMA DURUMU AĞIR OLAN YARALI VATANDAŞIMIZ YOK”

“Deprem neticesinde 19:38’de meydana gelen 5.3 büyüklüğünde Kavaktepe köyü merkezli depremde can kaybımız yok. Ama deprem anında heyecan ve panikle bulunduğu yerden hızla uzaklaşmaya çalışan, bulunduğu yerde ayağı kayan ve yüksekten atlayan vatandaşlarımızın haberleri geldi. Onlarda Fırat Üniversitesi Hastanesinde hem de Fethi Sekin Şehir Hastanemizde tedavileri devam ediyor. Şu an itibariyle ağır durumu olan yaralımız yok. Arkadaşlarımız takiplerini sürdürüyor. Sayımız şu an için 49. Son rakam 49 ama durumu ağır olan yaralı vatandaşımız yok.

“TALEPLERİ HALİNDE KONTEYNER DESTEĞİ VERECEĞİZ”

Hasarla ilgili içinde oturulan bir deprem kaydımız yok. Bununla birlikte 24 Ocak depremi sonrasında etkilenmiş binalarda oturan vatandaşlarımız varsa özellikle kısa kesimlerde olan vatandaşlarımıza talepleri halinde konteyner desteği vereceğiz. Şu anda Kavaktepe ailemizde 4 aileden talep geldi ve bizde onlara yardımcı olduk.

“VATANDAŞLARIMIZIN TALEBİ HALİNDE YERİNDE İNCELEME YAPILACAK”

24 Ocak 2020’de Elazığ’ımız Sivrice merkezli 6.8 büyüklüğünde bir deprem yaşadı. Bu deprem neticesinde binlerce binamız zarar gördü. O tarihten itibaren sayın cumhurbaşkanımızın talimatları ile İçişleri bakanımız, Sağlık Bakanımız ve Çevre ve Şehircilik bakanımız ilimize gelmek sureti ile çalışmalarını yürüttüler. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız TOKİ marifeti ile 19 bin 500 konutu ilimizde planladı ve inşaatına başladı. 12 aydır yürütülen bu çalışmalar arttık belli bir noktaya geldi. sayın bakanımızın da zaman zaman belirttiği 8 bine yakın konut kısa süre içinde vatandaşlarımıza teslimatını planlıyoruz. Biten konutlarımızı kurları çekilmek sureti ile veriliyor. Sayın vekilimizin yaptığı açıklama neticesinde elbette ki Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız deprem nedeni ile ağır hasarlı olan, orta hasarlı olan az hasarlı olan binalarla ilgili zaten sürekli sahada tespit çalışmalarını yürütüyorlar, yürütmeye devam ediyorlar. Bundan sonrada çalışmalar olacak. Yarından itibaren vatandaşlarımızın talebi halinde yerinde inceleme yapılacak.

“DEVLETİMİZ HER ZAMAN VATANDAŞLARIMIZIN YANINDA”

Kavaktepe köyümüzde ciddi bir olumsuzluk söz konusu yok. Ama vatandaşlarımızın talebi halinde her türlü imkanımız var. Devletimiz her zaman vatandaşlarımızın yanında. Bu deprem hamd olsun olumsuz bir sonuca neden olmadı.”

“VATANDAŞLARIMIZIN KALABİLECEĞİ YERLERİ BİZ TEMİN ETTİK”

Vatandaşlar bu noktada ihtiyaç duyarlarsa evime gidecek değilim derlerse, vatandaşlarımızın kalabileceği yerleri biz temin ettik. Kurum misafirhaneleri, sosyal mekanları vatandaşlarımıza açıyoruz. Daha önceki yıllarda da sıkıntı yaşanmadı ve olumsuz sonuç yok. devletimizin her türlü imkanı vatandaşlarımızın hizmetine seferber edilmiş durumda”

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın açıklamaları şöyle;

“OLUMSUZ BİR HABER ALMADAN SÜRECİ ATLATMAK İSTİYORUZ”

Elazığlı hemşehrilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. 24 Ocak tarihinde bir deprem yaşadık. Akabinde dün merkezi Kavaktepe olan bir deprem yaşadık. Bugünde sabah 09:38 civarında bir deprem yaşadık. Hızlı bir şekilde valiliğimizin öncülüğünde kriz merkezine geçip süreci yönettik. Ekiplerimizin sahada incelemeleri devam ediyor. Şu anda herhangi bir olumsuzluk söz konusu değil. 49 vatandaşımız panik ile yaralandı. Bunun haricinde olumsuz bir haber almadan süreci atlatmak istiyoruz.

“BİNALARIN YENİLENMESİ İÇİN GÖRÜŞMELERİMİZİ BAŞLATACAĞIZ”

Elâzığ il olarak fay hattı üzerinde sürekli depreme hazırlıklı olması gereken bir iliz. Ocak ayında yaşadığımız deprem öncesinde bizler eski yapı stoğunun yenilenmesi noktasında çalışmamızı başlatmıştık. Deprem ile birlikte İçişleri bakanımız ve Çevre ve Şehircilik Bakanımız buraya gelerek hasar tespit çalışmasını yaptı ve neticesinde 19 bin konutun yapımına başladı. Konutlarımızın bazılarının teslimi yapılıyor ve bugünden itibaren tekrar hasarlı binaların hasar tespiti yapılacak ve önümüze çıkan tablo ile bakanlıklarımızla görüşüp bu binaların yenilenmesi için görüşmelerimizi başlatacağız.

Deprem olduktan sonraki süreçte kriz merkezinde valiliğimiz, bizler, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğümüz, AFAD İl Müdürlüğümüz, ilgili müdürlüklerimiz ile kısa bir toplantı yaptık. Hasar tespiti yapılacak ve yapılınca ağır hasara dönüşen binaların olması söz konusu. Bu süreçte eski yapı stoğumuzun yenilenmesi gerek bizimde görüşümüz bu yönde"

İl Genel Meclis Başkanı İbrahim Şerbet’in açıklamaları şöyle;

“ÇOK ŞÜKÜR CAN VE MAL KAYBI OLMADI”

“Bugün 09:38’de meydana gelen 5.3 şiddetindeki deprem büyük bir paniğe neden oldu. Çok şükür can ve mal kaybı olmadı. Fazla bir hasar ziyan yok. ben burada Kavaktepe köyüne, Elazığ’a ve Türkiye’ye geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum”

“AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım’ın açıklamaları şöyle;

“ÖNEMLİ BİR KAYBIMIZ YOK”

Elazığlı vatandaşlarımız çok geçmiş olsun. Hamd olsun önemli bir kaybımız yok. Gerek can kaybı olsun gerek maddi kayıp olsun. Panikleme ile ufak tefek yaralanmalar var. bunada şükür Allah beterinden saklasın. En ufak bir sıkıntısı sorunu olan vatandaşlarımızla beraber sorunu çözeceğiz”